Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Del Bosque vsadil na mladíkov: "Musíme sa pozerať dopredu"

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque zverejnil v piatok nomináciu na budúcotýždňový prípravný zápas s Francúzskom (4. septembra) a úvodný duel kvalifikácie o postup na EURO 2016 doma proti Macedónsku (8. septembra). V nej sa úradujúci majstri Európy stretnú v C-skupine aj so Slovenskom, Ukrajinou, Bieloruskom a Luxemburskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po fiasku na svetovom šampionáte v Brazílii, kde Španieli po prehrách s Holandskom (1:5) a Čile (0:2) vypadli už v základnej skupine, sa rozhodol del Bosque obmeniť reprezentačný káder a zaradil do neho viacerých mladíkov. Premiérovú pozvánku do národného tímu dostalo kvarteto hráčov - brankár Espaňolu Barcelona Kiko Casilla, obranca Mikel San Jose z Athletica Bilbao, stredopoliar Raul Garcia z Atletica Madrid a útočník Valencie Pablo Alcacer. Najznámejším menom je Garcia, ktorý hral kľúčovú úlohu pri postupe Atletica do finále Ligy majstrov 2013/2014. Mladú krv reprezentujú aj obrancovia Dani Carvajal z Realu Madrid či Marc Bartra z FC Barcelona.

V nominácii chýbajú dlhoročné opory Xavi Hernandez a Xabi Alonso, ktorí stáli pri úspechoch "furie roja" v uplynulých rokoch, po neúspechu na MS ukončili reprezentačnú kariéru. Del Bosque nepovolal ani ďalších hráčov z brazílskeho kádra Pepe Reinu, Gerarda Piqueho, Juana Matu, Davida Villu či Fernanda Torres. V nominácii absentuje aj zranený stredopoliar Bayernu Mníchov Javi Martínez, roztrhnutý krížny väz v ľavom kolene ho vyradí na šesť mesiacov.

"Toto je tím pre súčasnosť, ale už aj smerom do budúcna. Majstrovstvá sveta sú minulosťou, musíme sa pozerať dopredu. Nominácia nie je uzavretá, ak niekto bude hrať dobre, dostane sa do tímu. Chceme dobre začať kvalifikáciu proti Macedónsku," povedal Del Bosque.

Nominácia Španielska na prípravný zápas s Francúzskom (4. septembra) a duel kvalifikácie EURO 2016 proti Macedónsku (8. septembra):

brankári: Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United), Kiko Casilla (Espaňol)
obrancovia: Juanfran (Atletico Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Sergio Ramos (Real Madrid), Marc Bartra (Barcelona), Raul Albiol (Napoli), Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea)
stredopoliari: Koke (Atletico Madrid), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Raul Garcia (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Chelsea), Isco (Real Madrid)
útočníci: Diego Costa (Chelsea), Paco Alcacer (Valencia), Pedro Rodriguez (Barcelona)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články