Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Dojímavý príbeh hviezdy Barcelony: Rozpredali všetko, aby som mohol hrať!

BARCELONA - Nie každému sa do vienka dostane veľa, no snažiť sa zvrátiť osud je náročné.
Zdroj: 29102
Zdieľajte:

O tom by vedela rozprávať najnovšia akvizícia FC Barcelona, Brazílčan Malcom. V rozhovore pre klubovú televíziu sa 21-ročný mladík vrátil do minulosti a vysvetlil svoju strastiplnú cestu na futbalový vrchol.

Malcom Filipe Silva De Oliveira, ako znie plné meno futbalistu, začal s kariérou v rodnom meste Sao Paulo u jedného z najväčších brazílskych klubov - Corinthians Paulista. Všetko to znelo dobre, malý, talentovaný a húževnatý chlapec u giganta Južnej Ameriky. No, všetko nebolo až také svetlé.

Keďže jeho rodina žila v chudobnej časti mesta, obracali každú mincu. A zdalo sa, že šikovné dieťa (ktoré otec pomenoval podľa afrického aktivistu Malcolma X), musí zabudnúť na svoj sen stať sa profesionálnym futbalistom, pretože bolo nemožné nájsť peniaze pre jeho ďalší rozvoj.

Avšak čo nasledovalo ďalej, sa dá nazvať ako práva láska k dieťaťu. ''Jedného dňa som mojej babke jej povedal, že ostatné deti majú veľa peňazí, a môžu ísť na tréning, a ona v zápätí predala celý svoj majetok, aby mi tie peniaze dala,'' šokuje. ''Predávala dokonca panvice, aby som mal dostatok peňazí, a aby som mohol naďalej trénovať.''

Bývalý hráč Girondins de Bordeaux však na tieto veci nezabúda a chce pomôcť svojej rodine, ako sa dá. ''Moja rodina bude vždy na prvom mieste, pretože pre mňa spravili toho veľa, a to čo pre nich spravím ja, možno ani nie je tretina z toho, čo spravili oni,'' vraví. ''Ale pokúsim sa im pomôcť, ako pomáhali mne, že mi domov nosili jedlo, mohol som rásť a stať sa futbalistom,'' uzatvára mládežnícky reprezentant Brazílie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články