Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Slovan senzačne zlyhal na Malte, tréner Ševela: Musím sa k tomu postaviť chlapsky

TA´QALI - Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtok v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy na pôde maltského FC Balzan 1:2. Domáci išli do vedenia v prvom polčase po góle Bojana Kaljeviča v 17. minúte, po prestávke zvýšil v 67. minúte na 2:0 Uroš Lubomirac. Za Slovan znížil v 74. minúte Vukan Savičevič. Odveta je na programe o týždeň v Bratislave.
Zdroj: 29077
Zdieľajte:

Na štadióne Centenary v Ta' Qali začal Slovan veľmi dobre, od úvodu mal loptu na kopačkách a domáci sa k nej dostávali iba sporadicky. "Belasí" sa snažili o rýchle kombinácie po krídlach i stredom, ale obrana domácich odvracala všetky lopty do bezpečia. Častokrát aj za cenu rohového kopu, ale Slovan z nich nič nevyťažil. Balaznu v 17. minúte vyšiel ojedinelý protiútok, lopta sa v šestnástke dostala ku Kaljevičovi a ten na radosť domácich divákov otvoril skóre. Scenár sa po góle nezmenil, Slovan mal stále veľkú prevahu, ale neujala sa ani strela Suchockého z priameho kopu a ani ďalšie pokusy. V závere polčasu mali ešte jednu príležitosť domáci, Šulla vyrazil strelu Silviča na roh, na druhej strane odkopla obrana loptu smerujúcu do bránky po snahe Rabiua. Do kabín tak išli s náskokom prekvapivo domáci.

Aj po zmene strán Slovan držal režisérsku taktovku hry vo svojich rukách, ale nemal vo svojom strede hráča, ktorý by v ofenzíve niečím prekvapil maltskú obranu. Do hry sa po prestávke dostal Savičevič, ale na jeho center z ľavej strany v 56. minúte nedosiahol Šporar. Hráči Balzanu sa úporne bránili a čakali na svoju príležitosť, ktorá opäť prišla v 67. minúte. Rýchlu kontru zakončil z pravej strany Ljubomirac. Tréner Ševela reagoval v 72. minúte dvojitým striedaním a Vukan Savičevič vzápätí strelil dôležitý gól na 1:2. V závere mali "belasí" šance na vyrovnanie, ale Balzan sa napokon tešil z prekvapivej výhry.

FC Balzan - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:0)
Góly: 17. Kaljevič, 67. Ljubomirac - 74. Savičevič. Rozhodovali: Maae - Hummelgaard, Sörensen (Dán.), ŽK: Rabiu (Slovan)

FC Balzan: Sultana - Božovič, Johnson, Serrano, Bezzina - Silvič, Lepovič - Ljubomirac, Cadu (82. Camilleri), Lecao (76. Correa) - Kaljevič

ŠK Slovan Bratislava: Šulla - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Nono - Holman (46. Savičevič), Rabiu (72. Dražič), Moha – Čavrič (72. Cmiljanič), Šporar

Martin Ševela, tréner Slovana: "Musím sa k tomu postaviť chlapsky, z našej strany to nebolo dobré. Viazla nám kombinácia a pohyb. Inkasovali sme po chybe obrancu, súper to využil. Potom sa stalo to, čo som predpokladal, domáci hrali defenzívne a my sme si museli dať pozor na ich brejky. Smerom dopredu nám chýbala väčšia kreativita, hrali sme málo po stranách. Chceli sme vyhrať, cieľ sme nesplnili, ale je dobré, že sme dali gól. Súper bude hrať u nás na 95 percent to čo doma, my musíme byť kreatívnejší."

Vukan Savičevič, hráč Slovana: "Nehrali sme dobre, musíme sa dať dokopy. Chceme postúpiť, ale to sa nám nepodarí s touto hrou. Najdôležitejšie bude, aby sme zabudli na tento zápas. Súper čakal na kontry, to sa mu darilo. Ale my si zápas s trénerom rozoberieme, budeme mať dôkladnú analýzu. Nemôžeme sa na nič vyhovárať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články