Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Rodák sa pobije o post jednotky vo Fulhame: Odchádza hlavný konkurent!

LONDÝN - Slovák už bol zaradený na súpisku prvého tímu.
Zdroj: 29036
Zdieľajte:

Opora nováčika najvyššej anglickej súťaže Fulhamu David Button, spečatil svoj prestup do konkurenčného Brighton and Hove Albion, s ktorým podpísal kontrakt na tri roky.

29-ročný hráč a odchovanec Tottenhamu počas svojej kariéry v nižších anglických súťažiach odchytal vyše tristo zápasov a teší sa na svoju príležitosť stať sa jednotkou, v tom mu však bude brániť súčasná dvojica v kádri ''Seagulls'', Austrálsky reprezentant Matt Ryan a bývalý gólman Blackburnu či Middlesborough Jason Steele.

Aktuálna situácia v kabíne londýnskeho celku hrá do karát nášmu mládežníckemu reprezentantovi Marekovi Rodákovi. Okrem 21-ročného odchovanca košického futbalu sa nachádza v seniorskom tíme len jediný brankár, a to o päť rokov starší Angličan Marcus Bettinelli. Syn trénera brankárov v akadémii Fulhamu Vica Bettinelliho, nabral za štyri sezóny v A-tíme mnoho skúseností a odchytal rovných 80 zápasov. Na konci uplynulej sezóny dokonca z postu jednotky vytlačil už spomínaného Buttona.

Podľa nedávnych informácii však hlavný tréner ''Chalupárov'' Slaviša Jokanovič s mladíkom ráta. Rozdielovým bodom v možnostiach za a proti, bolo jednoznačne úspešne strávené hosťovanie u treťoligistu v Rotherhame, ktorému svojimi stálymi a kvalitnými výkonmi vychytal postup do Championship.

Ak by talentovaný Rodák posadil na lavičku Bettinelliho, stal by sa po Jánovi Muchovi a Martinovi Dúbravkovi tretím Slovákom, ktorý sa medzi tri žrde postavil za celok z najvyššej súťaže a v poradí sedemnástym našincom, ktorý sa vyskytol na trávnikoch Premier League.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články