Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rakitič neskrýval sklamanie: Francúzi dali viacej gólov ako striel

MOSKVA - Futbalisti Francúzska získali v nedeľu titul svetových šampiónov na 21. MS v Rusku. Vo finále v moskovských Lužnikách zvíťazili nad Chorvátskom 4:2 a vybojovali si už ich druhé svetové zlato po roku 1998. O triumfe "Les Bleus" rozhodol vlastný gól Maria Mandžukiča a presné zásahy Antoineho Griezmanna z penalty, Paula Pogbu a Kyliana Mbappého. Chorvátom nestačili góly Ivana Perišiča a Maria Mandžukiča.
Zdroj: 29025
Zdieľajte:

hlasy (zdroj: DPA):

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Je skvelé, že sme dnes dokázali našu mentálnu silu. Zaslúžili sme si vyhrať finále, strelili sme štyri góly. Som nesmierne šťastný. Tvrdo sme pracovali a dostali sme sa aj z ťažkých momentov. Teraz môžu moji hráči najbližšie štyri roky povedať, že sú najlepší na svete. Som tu preto, aby som plnil ciele. Prehra vo finále ME pred dvoma rokmi nás veľmi bolela. Bola to lekcia, pre mňa aj mojich hráčov. Teraz triumf patrí všetkých - tímu, federácii, fanúšikom. Sme hrdí, že sme Francúzi. Nech žije Republika."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Gratulujem Francúzsku k titulu majstrov sveta. Sme smutní, ale hrdí. Odohrali sme dobrý zápas, ale tá penalta nás dosť zrazila. Potom to už bolo oveľa ťažšie. Ale musíme byť spokojní. Francúzi nás ničím neprekvapili. Dobre bránili a hrali na kontry. My sme strelili dva góly, no dali sme si vlastný gól a inkasovali z penalty. Prehrali sme, ale taký je futbal."

Antoine Griezmann, útočník Francúzska a Hráč zápasu: "Ja ani neviem, kde teraz som. Som však šťastný. Bol to ťažký zápas. Ťažko sme sa dostávali do zápasu, ale zvládli sme to."

Ivan Rakitič, stredopoliar Chorvátska: "V prvom polčase sme boli lepším tímom, útočili sme, ale dnes sme nemali šťastie. Dali štyri góly z ich troch striel na bránku. Ale gratulujem Francúzsku, titul si zaslúžili."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články