Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

HODINY HRÔZY: Kapitánovi Nigérie uniesli pred zápasom s Argentínou otca: Bol som emočne na dne!

BRATISLAVA - Iba pár hodín pred najdôležitejším zápasom na svetovom šampionáte dostal telefonát, ktorý ho takmer položil. Kapitánovi Nigérie totiž pred zápasom s Argentínou uniesli otca!
Zdroj: 28979
Zdieľajte:

John Obi Mikel sa iba pár hodín pred posledným zápasom v skupine na svetovom šampionáte proti Argentíne dozvedel naozaj šokujúcu informáciu. Jeho otec bol unesený a ak by Mikel čokoľvek ohlásil polícii, únoscovia by ho zabili.

Prečítajte si aj

VIDEO Ronaldov prestup naberá reálne črty: Prvé stretnutie a Madrid sľubuje zľavu!

Tieto informácie sa bývalý hráč Chelsea dozvedel počas cesty autobusom na štadión v Petrohrade. Jeden z členov rodiny mu zavolal a oznámil mu, že má kontaktovať únoscov na utajenom čísle. Po tom, ako to spravil, mu bolo prikázané aby zaplatil výkupné.

Otec kapitána Nigérie, Pa Michael Obi, bol unesený v juhovýchodnej časti Nigérie počas cesty na pohreb. Nigérijská polícia bola našťastie schopná zariadiť záchrannú akciu a uneseného otca oslobodili. Mikel ale pre Guardian priznal, že jeho otec bol mučený a aktuálne je v nemocnici.

"Hral som, zatiaľ čo môj otec bol v rukách únoscov"

Mikel sa snažil odsunúť traumu a strach o otca bokom a odohral celý zápas proti Argentíne. Nigéria sa ale po prehre 1:2, o ktorej rozhodol v závere zápasu Rojo, rozlúčila s turnajom, aj napriek tomu, že na postup jej stačila remíza.

"Hral som, zatiaľ čo môj otec bol v rukách únoscov," povedal Mikel a dodal: "Musel som potlačiť traumu a strach. Telefonát som dostal štyri hodiny pred zápasom.

"Bol som emočne vyčerpaný a musel som sa rozhodnúť, či nastúpim. Bol som zmätený. Nevedel som, čo robiť, no napokon som sa rozhodol, že nemôžem nechať 180 miliónov obyvateľov Nigérie napospas. Musel som to vyhodiť z hlavy a hrať za moju krajinu. Nemohol som ani informovať trénerov či NFF (nigérijská futbalová federácia) a iba malý okruh priateľov o tom vedelo.

Prečítajte si aj

TRAGICKÁ OSLAVA: Mladú ženu zabila oslava ruského víťazstva

"Povedali mi, že ak to ohlásim, strelia môjho otca priamo do hlavy. Nechcel som o tom rozprávať ani s trénerom, pretože som nechcel aby môj problém zasiahol jeho či celý tím pred tak dôležitým zápasom. Aj keď som o tom veľmi chcel rozprávať, nemohol som.

"Chvalabohu, môj otec bol v pondelok poobede prepustený. Som vďačný polícii za záchranu a pomoc. Rovnako ďakujem aj všetkým členom rodiny a priateľom za podporu. Nanešťastie, otec je aktuálne v nemocnici, kde sa zotavuje zo zranení po mučení."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články