Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Hrdinovia či podvodníci? Brankári pri penaltách pätnásťkrát porušili pravidlá!

MOSKVA - Dve osemfinálové drámy včerajšieho hracieho dňa svetového šampionátu v Rusku priniesli heroické výkony mužov v rukaviciach. Pri penaltových rozstreloch však nebolo z ich strany všetko s "kostolným poriadkom".
Zdroj: 28974
Zdieľajte:

Ruským hrdinom v zápase proti Španielsku bol brankár Igor Akinfejev, Chorvátov poslal ďalej Danijel Subašič, nezahanbil sa ani jeho náprotivok Kasper Schmeichel. Ich skvelé vystúpenia však mali jednu čiernu škvrnu. Proti strelcom štartovali z bránkovej čiary skôr, ako by podľa pravidiel mali.

Prečítajte si aj

Potopil Španielov ich brankár? Na šampionáte De Gea chytil iba jedinú strelu!

"Brankár musí pri penalte zostať na bránkovej čiare, pokiaľ sa útočník nedotkne lopty," znie zjednodušene výklad medzinárodne platných pravidiel. Ide však zrejme o najčastejšie porušované pravidlo vo futbale. Brankár skorším odskokom z čiary získava výhodu, protivníkovi zmenší strelecký uhol a dostane sa bližšie k lopte.

Britský server Daily Mail spočítal, že pri včerajších devätnástich penaltových pokusoch brankári opustili čiaru skôr hneď pätnásťkrát! Len Španiel De Gea bol až na jednu výnimku poctivý, možno aj preto nechytil žiaden zo štyroch ruských pokusov. Dán Schmeichel navyše bránkovú čiaru viditeľne opustil predčasne už v predĺžení, pri penalte Luku Modriča.

Ako si viedli brankári?

Igor Akinfejev (Rusko) - 5x skočil predčasne

David de Gea (Španielsko) - 3x zostal na čiare, 1x skočil predčasne

Kasper Schmeichel (Dánsko) - 1x zostal na čiare, 4x skočil predčasne

Danijel Subašič (Chorvátsko) - 5x skočil predčasne

Rozhodca by v takomto prípade mal nechať penaltu opakovať a gólmana podľa dva roky starého pravidla dokonca potrestať žltou kartou. To sa však deje len zriedkavo, na porušenie pravidiel vo včerajších zápasoch neupozornili ani arbitri pri videu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články