Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

"Nikdy predtým som v bráne nestál", priznal sa nový hrdina Ludogorcu Cosmin Moti.

Futbalisti Ludogorcu Razgrad si po prvý raz v histórii klubu zahrajú v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov. Rozhodol o tom výsledok stredajšej odvety barážového stretnutia LM proti rumunskému tímu Steaua Bukurešť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Výhodu jednogólového náskoku z minulotýždňového zápasu mali v balkánskom derby hostia z Rumunska. Domáci však bojovali až do samého záveru a vyplatilo sa. V poslednej minúte riadneho hracieho času poslal duel do predĺženia brazílsky legionár Wanderson. V 119. minúte však prišiel Ludogorec o brankára Vladislava Stojanova, ktorý bol vylúčený za faul na obrancu Steauy Fernanda Varelu. Keďže Razgrad v tom momente už nemal k dispozícii žiadne striedania, do brány sa postavil obranca Cosmin Moti.

V následnom penaltovom rozstrele to bol práve on, ktorý ako prvý premenil úvodný pokutový kop. Potom si na seba obliekol brankársky dres, nasadil rukavice a čelil pokusom súpera. Na radosť fanúšikov zlikvidoval dve penalty hostí, Razgrad najmä jeho zásluhou vyhral rozstrel v pomere 6:5 a napokon postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov. "Nikdy predtým som v bráne nestál, bola to pre mňa premiéra. Samozrejme som veľmi rád, že sa nám podarilo postúpiť. Myslím, že sme boli lepším tímom, o víťazstve sme mohli a mali rozhodnúť už v riadnom hracom čase," povedal po zápase Moti.

Jeho heroický výkon nadchol aj majiteľa tímu Kirila Domusčieva. Ten po stretnutí vyhlásil, že po Motim pomenuje novú tribúnu na štadióne Ludogorecu. Po postupe do hlavnej súťaže LM musí vedenie Razgradu teraz riešiť nové problémy. Ich domovský stánok nevyhovuje podmienkam UEFA, rovnako je tak aj v prípade štadióna Levski Sofia, kde sa odohral stredajší duel. "Možno budeme donútení hrať Ligu majstrov v Albánsku alebo Macedónsku. Podmienkam nevyhovuje ani štadión v Sofii. Dúfam však, že dostane od UEFA výnimku," dodal Domusčiev.

Razgrad bude iba druhým bulharským tímom, ktorý si zahrá skupinovú fázu LM, keď v sezóne 2006/2007 sa to podarilo tímu Levski Sofia.

Video z penaltového rozstrelu:

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články