Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Kaká: Neymar nie je ťahúňom Brazílie, je ním tento hráč!

MOSKVA - Bývalý reprezentant Brazílie Kaká označil za najdôležitejšieho hráča kanárikov niekoho iného ako Neymara.
Zdroj: 28912
Zdieľajte:

Kaká označil Philippe Coutinha za najdôležitejšieho hráča Brazílie na svetovom šampionáte v Rusku. Zároveň vyzval národný tím aby ochraňoval Neymara, pokiaľ sa nedostane opäť do svojej pohody.

Prečítajte si aj

VIDEO Najprv obscénne gestá, potom mdloby: Maradona po kolapse prehovoril k fanúšikom!

Coutinho prevzal opraty, zatiaľ čo Neymar sa stále dostáva do ideálnej formy po vážnom zranení. Hviezda Barcelony strelila gól v oboch zápasoch Brazílie na šampionáte v Rusku a aj vďaka nemu je stále v hre o postup zo skupiny.

V nedeľnom rozhovore pre ESPN sa Kaká vyjadril, že Neymar je síce najväčším menom v talentovanom kádri trénera Titeho, no je to práve bývalý hráč Liverpoolu, kto je najväčším ťahúňom jeho krajiny.

"Neymar je najväčšou hviezdou a myslím si, že Tite robí dobrú prácu a snaží sa ho dostať naspäť do najlepšej formy. Skupina je naozaj ťažká. Vidíme ale, že práve Coutinho je ťahúňom. On je najdôležitejším hráčom Brazílie," povedal Kaká.

Neymar vstúpil do turnaja aj napriek tomu, že sa stále zotavuje zo zranenia nohy, ktoré utrpel v drese PSG ešte vo februári. V otváracom zápase proti Švajčiarsku, v ktorom sa Neymar stal najfaulovanejším hráčom v histórii, navyše utrpel ďalší úraz členku.

Kaká, ktorý počas svojej bohatej kariéry zažil viacero nepríjemných zranení, si zastal brazílsku desiatku: "Zotavuje sa takmer tri mesiace. Trvá to nejaký čas. Zlepšuje sa každým zápasom a myslím si, že ho musíme brániť. Aj kvôli jeho psychike, treba ho podporovať. Musíme byť trpezliví, pretože on to dokáže, dokáže dosiahnuť opäť svoje maximum na ihrisku.

Prečítajte si aj

VIDEO Rooney na odchode z Evertonu: Aha, kam si to namieril legendárny kanonier Anglicka

"Neymar nikdy nesklame svojou technikou a kreativitou. Počkajme si, keď sa dostane do stopercentného stavu a pomôže Brazílii k šiestej hviezdičke."

Kanárici získali trofej pre majstra sveta päťkrát, najviac zo všetkých krajín. Na otázku, či by Neymar mohol doviesť Brazíliu k šiestemu titulu Kaká odpovedal jednoznačne.

"Zlepšuje sa každým zápasom. Prvý zápas bol nervózny. Nie len on, ale celá Brazília. Je to pochopiteľné... Zažil som to a viem, aké to je nastúpiť v prvom zápase majstrovstiev sveta. Ovládnu vás emócie, úzkosť.

"Ten tlak, ktorý pociťuje, je neobvyklý. Musí sa naučiť brániť pred kritikou okolia. Potrebuje byť mentálny silný."

"Tento šampionát je veľmi odlišný od tých, na ktorých som hral ja. Dôvodom sú aj sociálne siete, ktoré sú dnes súčasťou našich životov. My sme vtedy museli hľadať informácie a dnes ich majú hráči prakticky v rukách. Rozdiel je markantný.

Pozrite si aj

Maradona skončil v nemocnici: Zarazí vás VIDEO s jeho neslušnými gestami

"A k Neymarovi... Je to o tom, ako sa proti týmto veciam obráni a ako mu pomôžu aj členovia realizačného tímu.

"Tak ako Portugalsko bráni Cristiana Ronalda, to isté musí robiť Brazília. Neymar sa musí cítiť komfortne, aby sa mohol sústrediť na to, čo vie najlepšie - strieľať góly a baviť divákov."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články