Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako na hojdačke: Klubu AC Miláno hrozil bankrot a preradenie do Série D!

MILÁNO - Veľké minuloročné nákupy, predaj klubu čínskemu sponzorovi nepriniesli skutočné ovocie ako sa očakávalo. Miesto boja o titul alebo vytúženú miestenku v lige majstrov sa museli hráči klubu AC Milan uspokojiť s miestenkou v základnej skupine EL.
Zdroj: 28830
Zdieľajte:

Čo čert nechcel, aj o miestenku v EL sa musia strachovať. Hrozí im totiž vylúčenie z pohárov, ktoré už aj bolo schválené organizáciou EUFA. Klub sa voči tomuto rozsudku odvolal.

Organizácii sa nepáči financovanie klubu a hlavne dlhy, ktoré boli spôsobené predchádzajúcim majiteľom Silviom Berlusconim. Preto vznikla pokuta 10 miliónov eur, ktorú musel splatiť čínsky majiteľ Mr. Lee. Peniaze dlhšiu dobu neprichádzali a medzi fanúšikmi sa začali šíriť informácie o zániku klubu a preradenia do Série D.

Prečítajte si aj

VIDEO Prehľad finálových zápasov: Keď sme ako Čechoslováci dvakrát bojovali o titul majstra sveta

Po zaplatení prvej splátky 10 milónov, ostáva ešte zaplatiť 32 miliónov. Na to si už čínsky majiteľ netrúfal a preto našiel menšieho akcionára pochádzajúceho z Talianska, ktorý by mal zaplatiť tieto pokuty a priniesť do klubu 150 milónov euro. Zároveň by sa mal stať viceprezidentom klubu. Jeho meno zatiaľ nepoznáme. Vedenie sa ho chystá predstaviť v piatok o 17 hod. Práve tieto ťahy by mali zlepšiť finančnú situáciu AC Miláno, stabilizovať klub a pomôcť ku konečnému pozitívnemu rozsudku UEFA. Manažment klubu bude 19 júna s očakávaním tŕpnuť na rozhodnutie UEFA. Toto rozhodnutie veľmi letný prestupový trh a budúcnosť klubu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články