Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Nešťastná 10 minútovka: Zápas proti Maroku sme nezvládli

ŽENEVA - Slovenskí futbalisti prehrali v pondelkovom prípravnom zápase v Ženeve s reprezentáciou Maroka 1:2.
Zdroj: 28779
Zdieľajte:

Zverenci trénera Jána Kozáka sa proti účastníkovi majstrovstiev sveta v Rusku ujali vedenia v 59. minúte po góle stredopoliara Jána Greguša. Maročania otočili skóre po presných zásahoch Ayouba El Kaabiho a Younesa Belhandu. V 79. minúte sa dostal na ihrisko obranca Martin Valjent a zapísal si premiérový štart za slovenskú reprezentáciu.

V ďalšom asociačnom termíne odohrajú Slováci 5. septembra v Trnave prípravný zápas s Dánskom, o štyri dni neskôr ich čaká premiérové vystúpenie v Lige národov proti domácej Ukrajine.

prípravný zápas - Ženeva:

Prečítajte si aj

VIDEO Veľké sklamanie pre Gyömbéra: Červená karta a fiasko z postupu v búrlivom zápase

Maroko - Slovensko 2:1 (0:0)

Góly: 64. El Kaabi, 74. Belhanda - 59. Greguš. Rozhodovali: Tschudi - Zeder, Wicht (Švajč.), ŽK: Boussoufa, Fajr - Škriniar, 7000 divákov.

zostavy a striedania:

Maroko: Bounou - Hakimi, Benatia, Saiss (46. Da Costa), Mendyl (46. Harit) - El Ahmadi (83. Ait Bennasser), Boussoufa (75. Fajr) - Amrabat, Belhanda, Ziyech (75. Carcela-Gonzalez) - Boutaib (60. El Kaabi)

SR: Šulla - Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan (79. Valjent) - Kucka (46. Greguš), Hrošovský (58. Lobotka) - Duda, Hamšík (46. Pačinda), Mak (46. Rusnák) - Ďuriš (46. Nemec)ň

Slovenský tím nastúpil so šiestimi zmenami v základnej zostave v porovnaní so štvrtkovým duelom s Holandskom (1:1). Maročanom patril úvod zápasu, Slovákov dokázali dostať pod tlak a v 8. minúte Ziyech takmer prekvapil Šullu, keď ďalekonosnou prízemnou strelou opečiatkoval ľavú žrď. Slovenský brankár sa onedlho vyznamenal pri strele Boussoufu vo fáze, keď mal africký tím na ihrisku jasnú prevahu. V 30. minúte hralo s Kozákovými zverencami šťastie, keď v skrumáži vo vlastnej šestnástke s vypätím všetkých síl odkopli loptu do bezpečia. O dve minúty neskôr Ďuriš ideálnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Hamšíka, volej slovenského kapitána zvnútra pokutového územia však skončil tesne nad marockou bránou. Bola to prvá ofenzívna akcia slovenského tímu a súčasne najväčšia šanca dovtedajšieho priebehu stretnutia. Marocký tlak na konci prvého dejstva mierne ustal a mužstvá tak išli do kabín za bezgólového stavu.

V 49. minúte nebezpečne vypálil Ziyech, ktorého strela presvišťala vedľa Šullovej bránky. V 55. minúte Nemec vybojoval loptu a posunul ju Pačindovi, ktorý však nezvolil ideálne riešenie a pohrdol šancou. V 59. minúte sa začala gólová akcia na vlastnej polovici Slovákov u nového muža na trávniku Lobotku. Lopta sa cez ľavú stranu dostala až ku Gregušovi, ktorý spoza šestnástky trafil tvrdo a presne k pravej žrdi - 0:1. Z vedenia sa však Slováci dlho netešili, o päť minút sa po rohu vďaka zaváhaniu Šullu a Sekuliča presadil zblízka hlavou El Kaabi - 1:1. Maročania napokon strhli zaslúžené víťazstvo na svoju stranu, keď Belhanda spoza šestnástky prekvapil Šullu - 2:1. V závere už sa Slovákom nepodarilo zovrieť súpera a v druhom vzájomnom zápase s Marokom si zapísali druhú prehru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články