Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dievčenská "pätnástka" na medailu nedosiahla

Na olympijských hrách mládeže však určite potešili.
Zdroj: olympic.tv
Zdieľajte:

Reprezentačný tím dievčat do 15 rokov podľahol v zápase o bronzové medaily na Olympijských hrách mládeže Mexiku 1:3. Tím Branislava Petroviča sa "nezložil" ani po zlom úvode zápasu, kedy si v 10. minúte Herbríková zrazila loptu do vlastnej siete a v 15. min. výbornou strelou Montserrat Hernandez nedala šancu našej brankárke. Slovensky postupne vyrovnali hru a boli Mexičankám, ktoré majú neporovnateľne mnohonásobne väčšiu základňu, vyrovnaným súperom.

Na začiatku 2. polčasu vlastným gólom znížila Mexičanka Diana Anguiano a potom sa naše reprezentantky oslabené o zranenú Mrázikovú vytrvalo pokúšali o vyrovnanie. Blízko k nemu mala v 74. minúte Šurnovská, ktorá z priameho kopu nastrelila brvno, ako aj Kopčová (jej štart bol po semifinále s Čínou kvôli narazenému ramenu otázny), ktoá v 78. minúte v čistej šanci prestrelila. Z následného protiútoku Mexičanky dali poisťovací tretí gól, ale ani vtedy to naše dievčatá nezabalili. Ešte v poslednej tretej minúte nastavenia nastrelili brvno a nebezpečná bola aj záverečná strela Herbríkovej z priameho kopu.

Mexiko "15" - Slovensko "15" 3:1 (2:0)

Góly: 15. Herbríková (vl.), 15. Hernandez, 79. D. Garcia - 43. Anguiano (vl.), ŽK: 54. Herbríková, 72. Jančová

MEXIKO: Brann - Acedo, Rodriguez, Saucedo, Gonzales, Delgado, Maldonado (53. D. Garcia), Hernandez, Anguiano, Cazares (80. V. Garcia), Lopez (53. Zaragoza)

SLOVENSKO: Mochnacká - Vagaská (80. Čerkalová), Hrádeľová, Kopčová, Šurnovská, Mikolajová, Jančová, Suchá, Gmitterová, Májovská, Herbríková

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalsfz.sk

Diskusia

Podobné články