Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

LL: Barcelona odštartovala úspešne, nováčik šokoval

Opäť to bol Messiho večer.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V nedeľňajšom zápase úvodného kola nového ročníka futbalovej La Ligy zvíťazil nováčik z Eibaru nad Realom Sociedad San Sebastian najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól stretnutia vsietil na konci prvého polčasu domáci Javi Lara. Pre Eibar to bolo historicky prvé víťazstvo v najvyššej španielskej súťaži.

Futbalisti FC Barcelona vstúpili do novej sezóny španielskej La Ligy presvedčivým víťazstvom 3:0 nad Elche. Dvoma gólmi pomohol k víťazstvu domácich argentínsky kanonier Lionel Messi, ďalší presný zásah pridal iba 18-ročný Munir El Haddadi. Už piatykrát v rade sa tak Messi strelecky presadil v úvodnom ligovom zápase sezóny.

Katalánci hrali pritom viac než polhodinu bez vylúčeného Javiera Mascherana. Ten videl v 43. minúte červenú kartu po tom, ako zastavil faulom Joseho Angela, ktorý by inak unikal sám na domácu bránu.

Nový tréner "blaugranas" Luis Enrique tak zaznamenal víťazný štart do sezóny, hoci sa musel vysporiadať s absenciami suspendovaného Luisa Suareza i zraneného Neymara. Brazílsky driblér sa už síce stihol uzdraviť po zlomenine stavca z MS, no nemohol nastúpiť pre problémy s členkom. "Zápas sa po červenej karte pre Mascherana skomplikoval. No máme dobré mužstvo a úžasného Messiho. Vždy som hovoril, že je vo všetkých smeroch najlepším hráčom na svete," vyjadril sa Luis Enrique na adresu argentínskeho futbalového virtuóza. Domáci kouč vychválil aj mladíka El Haddadiho: "V tréningoch sa mu darilo, tak som sa rozhodol dať mu šancu. Hral s veľkým zanietením, mal guráž."

La Liga - 1. kolo:

Eibar - Real Sociedad 1:0 (1:0)

Gól: 45. Lara

Levante - Villarreal 0:2 (0:0)

Góly: 56. Uche, 85. Čeryšev

Celta Vigo - Getafe 3:1 (1:0)

Góly: 20. Nolito, 56. Orellana, 70. Larrivey - 62. Sammir

FC Barcelona - Elche 3:0 (1:0)

Góly: 42. a 63. Messi, 46. El Haddadi, ČK: 43. Mascherano (Barcelona)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články