Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kamerun po blamáži na MS s generálnou obmenou

Kamerunská futbalová reprezentácia prechádza po majstrovstvách sveta v Brazílii výraznou hráčskou obmenou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V nominácii trénera "levov" Volkera Finkeho na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie Afrického pohára národov chýba 13 hráčov zo šampionátového kádra vrátane kapitána a historicky najlepšieho strelca národného tímu Samuela Eto’a.

Tridsaťtriročný Eto’o, ktorý po odchode z londýnskej Chelsea po konci minulej sezóny stále hľadá nového zamestnávateľa, hral naposledy v zápase A-skupiny MS proti Mexiku (0:1). Veterán bol vodcom štrajkujúceho kamerunského tímu, ktorý pre meškajúce finančné prémie odmietal v júni odletieť na svetový šampionát do Brazílie. Pritom nedávno sa nechal počuť, že by rád pridal ďalšiu čiarku k svojim 115 reprezentačným štartom.

V 25-člennom Finkeho kádri chýba aj stredopoliar Alex Song, ktorý si odpykáva trest po faule lakťom na Maria Mandžukiča v dueli s Chorvátskom (0:4). Miesto sa nenašlo ani pre obrancu Benoita Assou Ekotta, ktorý sa v tom istom zápase pochytil so spoluhráčom Benjaminom Moukandjom. Ten je naopak jedným z 10-tich hráčov, ktorý si udržal miesto v kamerunskom tíme aj po šampionátovej blamáži. Ďalší zadák Henri Bedimo z Olympique Lyon absentuje pre zranenie zo zápasu Európskej ligy z úvodu augusta. Kamerun v troch zápasoch na MS v Brazílii nezískal ani bod a skončil na dne tabuľky A-skupiny.

Finke nominoval na blížiace sa zápasy kvalifikácie APN dokopy osem nováčikov. Kamerun čaká 6. septembra duel na pôde DR Kongo a o štyri dni neskôr hostí doma Pobrežie Slonoviny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články