Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Viete že? TOP 4 fascinujúce a málo známe fakty o rodokmeni Lionela Messiho

BRATISLAVA - Napriek skutočnosti, že Lionel Messi je neustále v reflektore novinárov, vieme o jeho živote dosť málo vecí.
Zdroj: 27600
Zdieľajte:

Napriek skutočnosti, že Lionel Messi je neustále v reflektore novinárov, vieme málo o jeho živote. Presnejšie, o Leovom rodokmeni toho veľa nevieme. Spravidla sa v médiách spomína len jeho otec a agent Jorge. Napriek tomu je príbeh o Messiho rodine veľmi zaujímavý.

Prečítajte si aj

FOTO Opitý a bez vodičského preukazu: Hráč Bundesligy mal vážnu autonehodu!

4. Talianske a katalánske korene

V 19. storočí Argentína spustila politiku prilákania cudzincov v dôsledku obrovského nedostatku pracovných síl. V Taliansku prevládala chudoba a nezamestnanosť. Ťažké životné podmienky nútili mnohých Talianov plaviť sa cez oceán, aby hľadali lepší osud. Jeden z týchto prisťahovalcov bol Leov pra - pra dedko Angelo Messi, ktorý sa presťahoval z talianskeho mesta Ancona do argentínskeho Rosaria spolu so svojou manželkou Máriou v roku 1893.

Ďalší predkovia Lionela boli z Katalánska. Najmä jeho pra - pra dedko Ramon Lloyd Perez (narodený v roku 1895 v El Poale), ktorého vnučka Rosa Maria Perez si v Argentíne vzala Eusebia Messi Baru, potomka Angela Messiho. Vlastne, vďaka svojej katalánskej prababke Rose, Leo ľahko získal španielsky pas. Podľa rodného priezviska Messiho matky - Cuccittini - má aj talianske korene.

3. Futbal a bratranci

Lionel má troch bratrancov - Maxiho, Emanuela a Bruna. Všetci sa venovali futbalu. V roku 2012 prišli Leo a jeho starý otec Antonio Cuccitini na to, že Bruno, ktorý mal v tom čase 13 rokov, má veľkú šancu dosiahnuť rovnaký úspech ako Messi. Čo sa týka Maxiho a Emanuela, obidvaja majú cez tridsať a žiadne futbalové úspechy. Pokiaľ ide o Bruna, 19-ročný mladík hrá teraz v Argentíne v tíme Newell Old Boys a zatiaľ nič nenaznačuje tomu, že by napodobnil skvelú kariéru Lea.

2. Vzťah s Bojanom Krkičom

Leo je tiež príbuzný so španielskym futbalistom Bojanom Krkičom, ktorý má srbský pôvod a od roku 2004 do roku 2011 hral za Barcelonu. Pred niekoľkými rokmi sa Diari Segre po preskúmaní genealogického stromu ikony Barcelony dozvedel, že rodiny Messiho a Krkiča nosili priezvisko Perez, ktoré pochádza od katalánskych predkov, ktorí žili v mestečku Teruel (východné Španielsko) v 18. storočí.

1. Milovaná babička

Messiho babička Celia bola osoba, ktorá chodila s Leom na jeho prvé tréningy. Bola jediná, ktorá ho chcela vidieť ako futbalistu. "Jedného dňa budeš najlepší futbalista na svete," povedala a podporovala malého Lea. Babička presvedčila Messiho rodičov, aby mu kúpili prvé kopačky. Tréner si okamžite všimol Messiho obrovský talent a začal s ním spolupracovať. Celia Olivera zomrela skôr, ako mohla byť svedkom úspechov svojho vnuka. Zomrela, keď mal Leo 10 rokov. Až do tohto dňa oslavuje Messi svoje góly tak, že zdvihne ruky do neba, a tak sa obracia k svojej milovanej babičke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články