Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO O bývalého hráča AS Trenčín a hviezdu Bundesligy sa bijú tri krajiny: Stále nie som rozhodnutý!

LEVERKUSEN - Bývalý hráč AS Trenčín či belgického Genku je na roztrhanie. O jeho služby sa bijú hneď tri krajiny.
Zdroj: 27052
Zdieľajte:

Hviezdy krídelník bundesligového klubu Bayer Leverkusen odmietol reprezentovať Jamajku a tak sa otvorila možnosť pre ďalšie tri krajiny. Bude Leon Bailey reprezentovať Anglicko, Nemecko alebo Belgicko?

Rodák z Kingstonu reprezentoval svoju rodnú krajinu iba v jedinom zápase v kategórii do 23 rokov. V marci 2015 strelil gól z priameho kopu Kajmanským ostrovom, no po tom, ako zažil skvelý štart do aktuálnej sezóny Bundesligy potvrdil, že Jamajku na seniorskej úrovni reprezentovať nebude.

Pozrite si aj

VIDEO Neymar opäť pútal pozornosť: Pozrite, akú šialenú oslavu gólu si pripravil tentokrát!

"Už je to jasné pár rokov a moje rozhodnutie sa nezmenilo. Ľudia sa s tým musia zmieriť," povedal autor 6 gólov a štyroch asistencií v aktuálnej sezóne pre Bild a dodal: "Koho budem reprezentovať je stále otvorené."

O aktuálne najproduktívnejšieho krídelníka nemeckej najvyššej futbalovej súťaže sa teda môže odštartovať veľká bitka.

Bailey prestúpil do Leverkusenu v posledný deň januárového prestupového obdobia v roku 2017 po tom, ako v belgickom Genku strávil dva roky. Na získanie belgického občianstva by ale potreboval aspoň 5 ročný neprerušený pobyt alebo manželstvo s Belgičankou. V Nemecku potrebuje až osem rokov.

Podľa zdrojov bundesliga.com má Baileyho rodina korene v Anglicku, čo dáva šancu Baileymu aj na dres Albionu. Koho ale napokon bude Leon Bailey reprezentovať je stále otázne, jeho rodná krajina to ale s najväčšou pravdepodobnosťou nebude.

"Jamajka je prekrásna krajina. Je tam stále leto a ľudia sú stále šťastní. Aktuálne sa ale sústredím iba na klubový futbal.

"Čaká nás zápas s Bayernom Mníchov, s jedným z najlepších klubov na svete, no sme v dobrej forme. Prestup do Leverkusenu bol pre mňa skvelým krokom, som tu šťastný. Máme šancu dostať sa do Ligy majstrov," povedal Bailey.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články