Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FIFA zamietla odvolanie FC Barcelona

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zamietla odvolanie FC Barcelona voči trestu za porušenie pravidiel pri registrácii hráčov do 18 rokov.
Zdroj: Screen
Zdieľajte:

V stredu zároveň potvrdila, že španielsky klub nesmie v dvoch najbližších prestupových obdobiach od zimy doplniť svoj káder o žiadneho hráča. Barcelona sa po neúspešnom odvolaní obrátila na Športový arbitrážny súd (CAS).

Vedenie katalánskeho veľkoklubu podľa FIFA porušilo pravidlá pri registrácii neplnoletých hráčov v desiatich prípadoch z osemnástich. Na základe toho FIFA prvotne potrestala klub zákazom prestupov a finančnou pokutou 450.000 švajčiarskych frankov. Následne ho v apríli dočasne zrušila do konečného rozhodnutia o odvolaní. Po stredajšom verdikte tak musí "Barca" uhradiť pokutu v plnej výške a zároveň má 90 dní na to, aby vykonala nápravu v prípade maloletých hráčov.

Vedenie klubu sa rozhodlo posunúť prípad na CAS. "Barcelona nemôže akceptovať v žiadnom prípade rozhodnutie, ktoré napáda ducha našej Masie, príkladnej a športovo-vzdelávacej inštitúcie pre celý svet," píše sa podľa agentúry Reuters v oficiálnom vyhlásení klubu. "Odvolacia komisia FIFA sa rozhodla potvrdiť v celom rozsahu rozhodnutie Disciplinárnej komisie v príslušných prípadoch týkajúcich sa ochrany maloletých. FC Barcelona nesmie registrovať žiadnych hráčov na domácej ani medzinárodnej úrovni po dobu dvoch nasledujúcich prestupových období od januára 2015," uvádza sa v stanovisku FIFA.

Od dočasného prerušenia zákazu získal španielsky gigant do svojich radov niekoľkých hráčov. Najväčšou "rybou" je uruguajský kanonier Luis Suarez z FC Liverpool. Okrem neho prišiel aj belgický stopér Thomas Vermaelen, francúzsky obranca Jeremy Mathieu a čílsko-nemecká brankárska dvojica Claudio Bravo, Marc-Andre ter Stegen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články