Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Guardiola opäť chválil hráčov a aj vedenie: Ďakujeme klubu, že ich mám!

MANCHESTER - Tréner Manchestru City Pep Guardiola vyzdvihol po šestnástom ligovom víťazstve svojich futbalistov za sebou predovšetkým Kevina De Bruyneho. Ten prispel k domácemu triumfu v 18. kole nad Tottenhamom Hotspur 4:1 aj gólom, vyhlásili ho za najlepšieho hráča stretnutia.
Futbalisti Manchestru City sa tešia zo vstreleného gólu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Belgický stredopoliar sa od začiatku septembra v pätnástich štartoch v najvyššej anglickej súťaži podieľal na štrnástich góloch, keď šesťkrát skóroval a pridal osem asistencií. "De Bruyne je dobrý príklad pre mladých hráčov v našej akadémii. Poznajú jeho schopnosti, a keď vidia, ako behá a bojuje bez lopty, to je najlepší vzor. Pomáha nám, aby sme sa stali lepším klubom do budúcnosti. To je náš cieľ. Jeho hra s loptou sa nedá ani opísať, bez lopty utvára tlak na súpera," citoval Guardiolu portál BBC.

Prečítajte si aj

VIDEO Sunderland zlomil prekliatie po neuveriteľných 364 dňoch!

Zverenci španielskeho kouča predviedli neohrozený výkon aj pri absencii jeho krajana Davida Silvu v strede poľa. "Citizens" dokážu zareagovať na taktiku protivníka, v 16. kole prekonali defenzívnejší prístup mestského rivala United a poradili si aj s otvorenejšou hrou Spurs. "Tottenham disponuje kvalitou, ale zahrali sme naozaj dobre a zdolali sme jeden z najsilnejších tímov v Premier League," pokračoval Guardiola.

City zatiaľ v tejto sezóne Premier League obral o body jedine Everton po remíze 1:1 ešte v 2. kole. "Od augusta sme nesmierne spokojní, obdivujem najmä spôsob, akým hráme bez lopty. Ďakujem klubu, že mi dal k dispozícii takýchto úžasných futbalistov. Ťaháme dobrú šnúru, no už o pár dní na nás čaká ďalší súboj," dodal Guardiola. Jeho mužstvo nastúpi v utorok vo štvrťfinále Ligového pohára na štadióne Leicestru City.

Zdieľajte:
Pridal: Marek Mokrý
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články