Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Méta 115: Hamšíkov rekord v detaile

NEAPOL - Kapitánovi SSC Neapol chýba jediný presný zásah k prekonaniu legendárneho Diega Maradonu. Takto to vyzeralo doposiaľ.
Zdroj: 25126
Zdieľajte:

Slovenský futbalista Marek Hamšík zaznamenal 115. gól v drese SSC Neapol v súťažných zápasoch, vďaka čomu vyrovnal klubový rekord legendárneho Argentínčana Diega Armanda Maradonu. Hamšíkovi sa podarilo dosiahnuť míľnik v sobotňajšom zápase 17. kola Serie A na pôde FC Turín, keď v 30. minúte zvýšil na 3:0 pre hostí.

Prečítajte si aj

VIDEO Neapol je opäť na čele tabuľky a Hamšík vyrovnal Maradonov rekord!

"Som šťastný, že som dosiahol tento rekord, ale ešte viac ma teší, že sme opäť na prvom mieste v tabuľke. To je dôležitejšie. Určite ma tento gól naplnil hrdosťou, ale dnes sme chceli tri body, aby sme preskočili Inter. Necítil som tlak, cítil som sa dobre a vedel som, že musím len pokračovať v práci ako doteraz. Ukázali sme, že môžeme zostať na špici a musíme v tom pokračovať, pretože sezóna je ešte dlhá," povedal Hamšík pre klubový web.

Maradona hrával za SSC v rokoch 1984 až 1991. Odohral za neho 259 duelov a posledný gól strelil v lige v apríli 1991. Hamšík má na konte v "modrom" drese 477 duelov. Tridsaťročný stredopoliar pôsobí v Neapole od leta 2007, predtým hrával za Bresciu a za bratislavský Slovan. Pod Vezuvom sa postupne stal jedným z kľúčových hráčov mužstva, momentálne je jeho kapitán. V rokoch 2012 a 2014 pomohol SSC k triumfu v Talianskom pohári, v roku 2014 zdvihol nad hlavu taliansky Superpohár. V sezóne 2014/2015 sa Partenopei prebojovali do semifinále Európskej ligy UEFA.

Prvý gól v tíme SSC strelil 15. augusta 2007 v zápase 1. kola Talianskeho pohára proti Cesene. Na premiérový zásah v najvyššej súťaži nečakal dlho - 16. septembra sa presadil proti Sampdorii Janov. Celkovo má na svojom konte v 374 zápasoch v Serii A na svojom konte 95 strelených gólov. Okrem toho pridal na svoje konto vo všetkých súťažiach aj 110 gólových prihrávok. Počas svojej kariéry v Neapole zaznamenal jediný hetrik, vo februári tohto roku pri jasnej výhre 7:1 na trávniku Bologne. Okrem toho zažil aj osem dvojgólových zápasov.

Hamšíkovi sedí najviac úvod druhého dejstva, po zmene strán sa v prvých pätnástich minútach presadil až tridsaťkrát. Štyri góly strelil aj v nadstavenom čase zápasu, dvakrát dokonca pomohol jeho gól SSC k víťazstvu. V sezóne 2017/2018 má na svojom konte zatiaľ iba dva góly, okrem včerajšieho zásahu do siete FC Turín, sa presadil aj v zápase 7. kola Serie A proti Cagliari.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarkt.com

Diskusia

Podobné články