Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o Kevinovi De Bruyneovi

BRATISLAVA - Je mladý, talentovaný a môže mu patriť budúcnosť. My vám prinášame zaujímavosti, ktoré ste však o tomto Belgičanovi netušili.
De Bruyne sa teší po strelení gólu.
De Bruyne sa teší po strelení gólu. Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

#1 Mohol reprezentovať výber Burundi

Hoci sa De Bruyne narodil v belgickom Drongene, jeho kroky mohli smerovať do reprezentačného tímu afrického Burundi. Kevinova matka Anna sa totiž v tejto krajine narodila a žila tu, až pokiaľ sa navydala za svojho manžela Herwinga a odišla do Európy. Dvadsaťšesťročný futbalista, ktorý plynule rozpráva holandsky, francúzsky, nemecky a anglicky, sa napokon rozhodol pre "červených diablov" a spravil rozhodne dobre.

Prečítajte si aj

Náhľadový obrázok článkuVIDEO Šikovný fanúšik prekabátil všetkých: Po zisku cennej relikvie upaľoval ako Bolt

#2 Má prezývku "sušička"

Napriek svojim fenomenálnym výkonom, De Bruyne býva často najmenším hráčom na trávniku. Zriedka prejavuje svoje emócie, aj to aj keď strelí spektakulárny gól. Svoje chladné a pokojné správanie udržuje ako na trávniku, tak aj mimo neho. De Bruyne odpovedá aj na správy na WhatsAppe veľmi suchým spôsobom a preto ho jeho priatelia prezývajú "sušička"

#3 Má vlastnú kolekciu oblečenia

V roku 2014 sa Kevin De Bruyne stal ambasádorom Špeciálnej olympiády. Nasledujúci rok sa rozhodol investovať do pop-up oblečenia v spolupráci s firmou Cult Eleven. Značka nesie názov "KDB" a časť zo ziskov ide na účet organizácie Specials Olympics, ktorá pomáha hendikepovaným ľuďom prostredníctvom športu. Futbalové hviezdy sa neustále usilujú premeniť svoju popularitu na úspešné podniky, vlastné značky oblečenia majú aj Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovič či Rio Ferdinand.

#4 Má vlastnú knihu

Biografia s názvom Keep It Simple vyšla za pomoci Raoula de Grooteho v októbri 2014. Samotný futbalista sa aktívne podieľal na vzniku knihy, ktorá úprimne popisuje okamihy profesionálneho a osobného života futbalistu. Jeho rodičia prezradili, že ich syn si rád ponechal veci jednoduché a preto aj zvolil takýto názov svojej knižky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články