Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Gólová nádielka vo Fortuna Lige: Prekvapenie na úkor DAC a debakel v Trenčíne!

BRATISLAVA - 19. ''adventné'' kolo najvyššej domácej súťaže sa nieslo v duchu gólovom, teda o ne nebola absolútne núdza.
Zdroj: 13644
Zdieľajte:

Zápas posledného jesenného kola priniesol od úvodných minút ofenzívny futbal. Akcie sa striedali na oboch stranách a diváci na úvodný presný zásah nemuseli dlho čakať. Už v 9. minúte napriahol spoza šestnástky El Mahdioui a Volešák bol na jeho strelu prikrátky. Žilinčania sa ešte nestačili ani poriadne otriasť a prišiel druhý úder. Zubairu sa uvoľnil, prihral do päťky Jangovi, ktorý nikým neatakovaný nemal problém dopraviť loptu do siete. Hra Trenčína mala skvelé parametre. V 17. min padol ďalší gól. Azango nebol v ofsajde, prihral nabiehajúcemu Ubbinkovi, ktorý loptu tečoval do žilinskej siete. Gólové hody pokračovali. O minútu sa Žilinčania dostali späť do zápasu. Káčerova strela zvnútra šestnástky mala správny smer – 3:1. V 25. min sa "šošoni" mohli dostať už na dostrel, jemné zakončenie Hancka však dokázal Šemrinec "vyškriabať" na rohový kop. Žilinčania boli v tých chvíľach častejšie pred domácou bránou, ale ich aktivita ďalší presný zásah do polčasu nepriniesla.

Prečítajte si aj

ONLINE zo Serie A: Juventus Turín - Inter Miláno

Aktívna hra na oboch stranách pokračovala aj po prestávke. Loptu mal zo začiatku viac na kopačkách Trenčín. Náznaky šancí na oboch stranách k vážnejším zákrokom brankárov neprinútili. Domácim sa napokon podarilo pridať štvrtý gól. V 78. min Jangovo zakončenie Volešák neudržal a pred opustenou bránou už dobiehajúci Beridze nezaváhal. O dve minúty pridali Trenčania ďalší presný zásah. Beridze poslal loptu cez celú šestnástku na nabiehajúceho Ubbinka, ktorý tvrdou strelou pod brvno pridal piaty gól. Zmierniť výsledok mohol v 78. min Špalek. Proti bol Šemrinec, ktorý reflexívne zasiahol. Podobne dopadla i technická strela v samom závere v podaní Mazáňa. Gólovú bodku za stretnutím dal v záverečnej minúte Hancko a upravil na 2:5 z pohľadu úradujúceho majstra, ktorému líder z Trnavy "utiekol" už na deväť bodov.

AS Trenčín – MŠK Žilina 5:2 (3:1)

Góly: 9. El Mahdioui, 13. Janga, 18. a 70. Ubbink, 68. Beridze – 19. Káčer, 90. Hancko. Rozhodovali: Vlk - Somoláni, Lieskovský, ŽK: Šulek – Diaz, Káčer, 1914 divákov.

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Šulek, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Ubbink, Zubairu – Beridze, Janga (88. Čatakovič), Azango

Žilina: Volešák – Kaša, Králik (33. Holúbek), Hancko – Chvátal, Káčer, Diaz (55. Cociuc), Škvarka, Mazáň – Mráz, Otubanjo (33. Špalek)

Dunajská Streda sa pustila do svojho súpera, v úvodných desiatich minútach zahrávali jej hráči až štyri rohové kopy. V 10. minúte po Kalmárovej strele sa vyznamenal brankár Kováč, po rohových kopoch pohrozili Davis aj Vida. V 19. minúte sa DAC ujal vedenia, po rohovom kope Živkoviča poslal hlavou loptu do brány Erik Pačinda – 1:0. Dunajská Streda tak ukončila vyše 300-minútové gólové suchoty. V 33. minúte prišiel druhý gól domácich, po nedorozumení hosťujúcej obrany sa lopty zmocnil Divkovič, ktorý sa rútil sám na bránu, jeho strelu ešte Kováč chytil, odrazenú loptu však Simon Pambou poslal do siete – 2:0. V 39. minúte po rohovom kope z uhla vystrelil Ljubičič, Kováč zasiahol na čiare. O minútu neskôr vyslal štipľavú strelu Simon, lopta však letela nad. Prvý polčas sa odohrával v réžii domácich, hostia bránu Maceja neohrozili. V 41. minúte mal tretí gól na kopačke Kalmár, po centri Davisa však poslal loptu vedľa.

Prečítajte si aj

Na snímke vpravo hráč Trnavy Anton Sloboda a hráč Slovana Joeri De Kamps v zápase 7. kola.Sloboda zostáva v Trnave, so Spartakom sa dohodol na novej zmluve

Druhý polčas začal ViOn hneď veľkou šancou, z priameho kopu z 18 metrov pohrozil Cleber, tentokrát sa vyznamenal parádnym zákrokom Macej. V 62. minúte po rýchlej kontre hostia znížili stav zápasu, po centri z ľavej strany hlavou skóroval Gešnábel - 2:1. V 66. minúte po rohovom kope Pačindu Šatka hlavou trafil ľavú žrď, dorážku Šatku Kováč bravúrne chytil. O minútu neskôr Divkovič prešiel po pravej strane, loptu naservíroval Pačindovi, ktorý pred Kováčom nezaváhal a pridal svoj druhý gól v zápase – 3:1. V 71. minúte hostia opäť znížili, presadil sa striedajúci Cleber – 3:2. Zlaté Moravce sa nevzdali a v 81. minúte vyrovnali, keď lopta preletela pred Macejovou bránou a dorážajúci Ewerton skóroval – 3:3. O minútu neskôr strela Ewertona skončila na hornej žrdi, obe mužstvá si tak body v poslednom jesennom kole podelili.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC ViOn Zlaté Moravc

e-Vráble 3:3 (2:0)

Góly: 19. a 67. Pačinda, 33. Simon – 62. Gešnábel, 71. Cleber, 81. Ewerton. Rozhodovali: Ziemba – Slyško, Pozor, ŽK: Šatka, Ljubičič – Kováč, Dobrotka, 4385 divákov.

FC DAC: Macej – Živkovič (64. Koštrna), Huk, Šatka, Davis – Ljubičič – Pačinda, Kalmár (75. Ashiru), Simon, Vida – Divkovič (85. Malec)

Zlaté Moravce: Kováč – Záhumenský, Horník, Dobrotka, Chren (43. Nikolič) – Sládek (46. Cleber), Bariš, Szymonowicz, Ewerton – Gešnábel (90.+5 Hamar), Urgela

Zdieľajte:
Pridal: Marek Mokrý
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články