Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Veľká kuriozita: Barcelona by zo skupiny postúpila aj keby jej hráči nestrelili ani gól!

BRATISLAVA - Futbalisti Barcelony si už v predstihu zabezpečili postup medzi najlepšiu šestnástku v Lige majstrov. Včerajšie víťazstvo 2:0 proti Sportingu Lisabon už iba potvrdilo ich prvenstvo v skupine D.
Zdroj: 25515
Zdieľajte:

Futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona by ale zo základnej skupiny Ligy majstrov postúpili aj bez toho, aby hociktorý hráč Blaugranas strelil gól. Ako je ale toto možné?

Jednoducho, súperi by svojimi vlastencami zabezpečili Barcelone až 6 bodov za dve výhry. Poďme sa teda spoločne pozrieť nato, ako by sa rodil postup Barcelony iba vďaka vlastencom.

Prečítajte si aj

ONLINE z Ligy Majstrov: Feyenoord Rotterdam - SSC Neapol

1. kolo

V prvom kole skupinovej fázy narazila Barcelona na turínsky Juventus. Po dvoch góloch Messiho a jednom zásahu Rakitiča zvíťazila jednoznačne 3:0. V tomto zápase si súper španielskeho celku vlastný gól nestrelil - Barcelona by tak získala 0 bodov.

2. kolo

V druhom kole cestovali futbalisti španielskeho giganta na portugalskú pôdu. Na Estádio José Alvalade zvíťazili 1:0 po tom, ako si Sebastian Coates v 49. minúte strelil vlastný gól. Do našej tabuľky tak Barcelone pripočítavame prvé víťazstvo.

3. kolo

Tretie kolo prinieslo víťazstvo Barcelony na Camp Nou v pomere 3:1 nad gréckym Olympiakosom. Skóre otvoril vlastný zásah Nikolaoua už v 18. minúte. Nasledovali góly Messiho a Digneho a v samom závere zápasu strelil gól opäť Nikolaou, tentokrát ale do správnej brány. Výsledok 3:1 pre Barcelonu, no do našej tabuľky započítavame jeden bod za remízu 1:1.

4. a 5. kolo

Štvrté a piate kolo priniesli bezgólové remízy. Tá prvá prišla na gréckej pôde, kde v odvetnom zápase Barcelona ani Olympiakos gól nestrelili.

Prečítajte si aj

FOTO A je to vonku: Firma Nike nechcene odhalila víťaza Zlatej lopty!

Tá druhá sa zrodila v Turíne, kde diváci nevideli ani jeden presný zásah v zápase Juventus - Barcelona.

6. kolo

Do posledného zápasu vstupovali futbalisti Barcelony už s istým postupom do osemfinále Ligy majstrov. Na domácom štadióne ale potešili divákov ďalšou výhrou. V 59. minúte poslal Blaugranas do vedenia Paco Alcácer. Na konci stretnutia ale prišiel ďalší vlastný gól. Tentokrát si ho strelil bývalý hráč Barcelony Jérémy Mathieu a zvýšil na 2:0. Do našej tabuľky pripočítavame víťazstvo španielskeho klubu v pomere 1:0.

Upravená tabuľka:

Barcelončania by tak po dvoch výhrach a štyroch remízach nazbierali dokopy 10 bodov a stačili by nato iba tri vlastné góly ich súperov. Na prvenstvo by to nestačilo, nakoľko ak by ostatné výsledky ostali nezmenené, skupinu by ovládol Juventus.

Vysvetlivky: V-R-P (Výhry, remízy, prehry), SG (strelené góly), OG (obdržané góly)

Klub V-R-P Body SG OG
Juventus 3-3-0 12 7 2
Barcelona 2-4-0 10 3 1
Sporting 2-1-3 7 8 8
Olympiakos 0-2-4 2 4 12
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články