Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO FIFA plánuje odstrániť Pohár konfederácii: Náhradou bude turnaj najlepších klubov na svete!

MADRID - So správou prišiel španielsky denník Marca, ktorý tvrdí, že FIFA plánuje predstaviť novú súťaž, ktorá by sa mohla hrať už v roku 2021.
Hráči Realu oslavujú po víťazstve vo finále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017.
Hráči Realu oslavujú po víťazstve vo finále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017. Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Súťaž "Super Club World Cup" by mala zahŕňať 24 klubov zo všetkých futbalových konfederácii: UEFA (Európa), CONMEBOL (Južná Amerika), CAF (Afrika), AFC (Ázia), OFC (Oceánia), and CONCACAF (Severná Amerika, Stredná Amerika a oblasť Karibiku).

Turnaj sa, tak ako aj ostatné medzinárodné súťaže, bude odohrávať každé štyri roky a víťazom sa stane najlepší klub na svete. Plánom FIFY je tak nahradiť Pohár konfederácií.

Prečítajte si aj

Conte šokoval celý svet: Vykázaním na tribúnu sedel tam kde nemal!

Ak sa plány potvrdia, Nemecko bude oficiálne posledným víťazom Pohára konfederácií, keď sa z triumfu tešilo práve v tohtoročnej edícii.

Európa, ako najväčšia z federácií, dostane dvanásť miest. Južnú Ameriku bude reprezentovať päť tímov a Ázia, Afrika a Severná Amerika dostanú po dve miesta. Jedno miesto sa ujde účastníkovi z Oceánie.

Pozrite si aj

VIDEO Nepoučiteľný? Rozhodca, ktorý neuznal gól Messiho, dnes opäť predviedol svoju neschopnosť!

Podľa posledných informácií by účastníkmi z Európy mali byť poslední štyria víťazi Ligy majstrov UEFA, poslední štyria finalisti a štyri mužstvá s najlepším koeficientom.

Mužstvá budú rozdelené do ôsmich skupín po troch a iba víťazi postúpia do ďalšej časti. Prvý ročník tejto súťaže by mal uzrieť svetlo sveta v lete v roku 2021!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články