Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Najmladší brankár v histórii seniorského futbalu: Štrnásťročný Conner Byrne má za sebou debut v prvom tíme!

GLENAVON - Ak ste dosť dobrý, potom ste aj dosť starý. To je známe heslo zo sveta športu a klub Glenavon FC zo severoírskej Premiership si ho zobrali k srdcu a dalo šancu iba štrnásťročnému brankárovi!
Zdroj: 26440
Zdieľajte:

Conner Byrne dostal šancu v derby zápase proti rivalom z Portadownu a aj jeho zásluhou sa víťazstvom dostal klub Glenavon FC do finále Mid-Ulster Cupu.

Prečítajte si aj

VIDEO Hamšík povedie Neapol do bitky s Juventusom: Sleduj NAŽIVO šláger talianskych gigantov!

Vedúci akadémie severoírskeho celku, Ryan Prentice, neskrýval po zápase radosť z toho, že jeho zverenec dostal šancu v prvom tíme v tak mladom veku.

"Myslím si, že to preňho bolo fantastické. Treba poďakovať manažérovi, že dal šancu mladému hráčovi. To sa v iných kluboch nevidí," opísal svoje pocity po zápase.

"Conner je vysoký a odvážny. Je veľmi oddaný tréningom a stále na sebe pracuje. Podporujú ho aj jeho skúsenejší spoluhráči, ktorí mu pomáhajú zlepšovať sa," opísal Prentice svojho zverenca.

V Glenavon FC radi pracujú s mládežou. Dôkazom sú aj ďalší mladí hráči zaradení do prvého tímu. Či už je to Bobby Burns (18) alebo Mark Sykes (20). Conner je svojím vekom ale svetovým unikátom.

Prečítajte si aj

Kurt Zouma má zákaz vstupu do domu Paula Pogbu: Ten dôvod vás dostane!

Tréner prvého tímu ho sledoval už dlhšie. "Naša akadémia prešla zmenami. Mali sme mnoho náborov a na jeden z nich prišiel práve aj Conner. Gary Hamilton (manažér klubu) o ňom vedel. Viackrát sa naňho bol pozrieť. Conner chytal už aj za tím do dvadsať rokov a s Á-čkom trénuje už niekoľko mesiacov," dodal vedúci muž úspešnej akadémie.

Jeden z najznámejších brankárov zo Severného Írska, Pat Jennings, debutoval za Watford vo veku osemnásť rokov. Fenomén tejto doby, Gianluigi Donnarumma, chytá za milánske AC od svojich šestnástich. Ryan Prentice ale varuje pred predčasným uspokojením: "Nechceme špekulovať. Ak bude pokračovať v tvrdej práci, verím tomu, že ho futbal môže živiť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/bbc.com

Diskusia

Podobné články