Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Švajčiarov v infarktovom závere zachránil obranca Rodriguez: Bol v správny čas na správnom mieste!

BAZILEJ - Štvrtýkrát za sebou si Švajčiari zahrajú na finálovom turnaji futbalových majstrovstiev sveta. V nedeľu v odvete baráže európskej kvalifikácie MS 2018 remizovali v Bazileji so Severným Írskom 0:0, čo im po výhre v Belfaste 1:0 v prvom súboji stačilo na postup.
Zdroj: 26103
Zdieľajte:

V Bazileji sa hralo na náročnom teréne. Domáci mali hernú prevahu, ale Severní Íri pozorne bránili. V nadstavenom čase potom mohla prísť ich chvíľa, ale hlavičku kapitána Jonnyho Evansa z bránkovej čiary vykopol Ricardo Rodriguez. Obranca AC Miláno sa tak stal ústrednou postavou dvojzápasu, keďže v prvom súboji premenil kontroverznú penaltu. "V pravej chvíli bol na pravom mieste," citovala agentúra AP trénera Švajčiarska Vladimira Petkoviča. Tomu trochu vadilo, že jeho hráči neboli dôraznejší v zakončení: "Mali sme byť pred bránou súpera oveľa nebezpečnejší. Preto sme sa báli až do konca. A najmä pri tej šanci Severného Írska v posledných momentoch."

"Prežívame mnoho emócií, lebo na tomto sme rok a pol pracovali. A vyhrali sme jedenásť z 13 zápasov. Myslím si, že postúpiť by si zaslúžili obe mužstvá, my sme ale ukázali našu kvalitu," povedal domáci útočník Breel Embolo.

Prečítajte si aj

Zápas s Nórskom v znamení rozlúčky s veľkým srdciarom, Škrtel: Veríme, že to bude víťazná rozlúčka

Tréner Severných Írov Michael O’Neill netajil obrovský smútok. "Naša eliminácia je obrovské sklamanie. Rozhodlo o tom jedno veľmi zlé rozhodnutie rozhodcu. Tá penalta sa nikdy nemala kopať. Teraz by išiel zápas do predĺženia," vrátil sa ešte raz k spornému momentu v predchádzajúcom súboji: "Som však pyšný, že som mohol dnes večer viesť takýto tím. Trénovať takýchto hráčov je privilégium. Odovzdali pre mňa aj pre ich vlasť úplne všetko."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články