Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Futbalový svet reaguje na smrť slovenského futbalistu: Sme šokovaní

LONDÝN - Vo veku 25 rokov zomrel bývalý slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Dionatan Teixeira. Príčinou náhleho úmrtia bol pravdepodobne infarkt. Informovali o tom britské médiá.
Zdroj: 2827
Zdieľajte:

Podľa denníka Guardian zomrel Teixeira v nedeľu vo svojej rodnej Brazílii. Niekdajší hráč slovenskej "dvadsaťjednotky" naposledy pôsobil v Šeriffe Tiraspoľ. Moldavský klub vo svojom vyhlásení uviedol, že obranca v lete odcestoval do Brazílie a mal sa vrátiť do mužstva. "Celý tímu Šeriffu, od radových zamestnancov až po manažment, je šokovaný touto tragickou správou. Bolesť zo straty je obrovská. Vyjadrujeme jeho príbuzným a priateľom úprimnú sústrasť. Navždy zostane v našich srdciach," uviedlo vedenie Šeriffu vo vyhlásení na klubovej webstránke, z ktorého citoval Guardian.

Prečítajte si aj

SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel slovenský futbalový reprezentant

Dionatan do Nascimento Teixeira prišiel do Šeriffu v zimnom prestupovom období, predtým hral za Stoke City. Anglický klub rovnako šokovala správa o náhlom úmrtí svojho bývalého hráča. "Vedenie Stoke City vyjadruje najhlbšiu sústrasť rodine Dionatana Teixeiru," uviedol účastník Premier League vo svojom vyhlásení. "Dionatan bol veľmi populárny člen nášho kádra a je ťažké pochopiť, ako mohol zomrieť v takom mladom veku. V tomto ťažkom čase smerujú naše myšlienky a modlitby k jeho mladej rodine a priateľom," povedal šéf klubovej exekutívy Tony Scholes.

Teixeira pôsobil na Slovensku v Košiciach, Slovane Bratislava, Ružinej i Banskej Bystrici. Hráčom Stoke City bol v rokoch 2014–2017, pred dvoma rokmi krátko hosťoval v treťoligovom Fleetwood Town. Za Šeriff odohral 10 stretnutí, pričom s tímom získal v Moldavsku majstrovský titul i pohár. Rodák z brazílskej Londriny nastúpil osemkrát za slovenskú reprezentáciu do 21 rokov, bol stabilnou súčasťou jej kádra počas kvalifikačných bojov o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie.

Prečítajte si aj

VIDEO Hráč Lyonu svojou oslavou vyprovokoval fanúšikov, tí hromadne vbehli na ihrisko!

"Džony, ako sme Dionatana Teixeiru familiárne prezývali, bol bezprostredný, priateľský človek. Dobre sa s ním komunikovalo, bol šikovným futbalistom. Som šokovaný touto tragickou správou. Je ťažké pochopiť, ako mohol zomrieť v takom mladom veku. Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť jeho manželke a celej rodine," uviedol pre csm-agency.sk hráčsky agent Juraj Vengloš.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články