Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Bývalí hrdinovia AC Miláno: Čo stojí za prekliatím pozície trénera milovaného klubu?

MILÁNO - Mená ako Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Gennaro Gattuso a ďalší priviedli klub červeno čiernych k dvom pohárom v lige majstrov. V súčasnosti sa klubu talianskej metropoly vôbec nedarí a viacerí bývalí hráči sa už vystriedali na pozícii trénera.
Zdroj: 25934
Zdieľajte:

Clarence Seedorf

Holandský futbalista narodený v 1. apríla 1976 v Paramaribore v Suriname je jediným futbalistom, ktorému sa podarilo vyhrať prestížnu trofej ligu majstrov s tromi rôznymi klubmi s Ajaxom Amsterdam, Realom Madrid a AC Milánom. Clarence začal svoju púť v drese červeno čiernych v sezóne 2002/2003 a pôsobil tu neuveriteľných 10 sezón. Počas nich priviedol klub k dvom pohárom v lige majstrov v sezónach 2002/2003 a 2006/2007 a k dvom titulom Sérii A v sezónach 2003/2004 a 2010/2011. Futbalista ukončil aktívnu kariéru v roku 2013 v drese Botafoga, kde neskôr získal trénerskú licenciu.

16. januára 2014 po odvolaní trénera Massimiliana Allegriho nastúpil holandský záložník do pozície hlavného kouča AC Miláno. Počas svojho pôsobenia v pozícii trénera sa vyznačoval kreatívnou hrou, ktorú sa aj snažil naučiť svojich zverencov. Herný systém 4-2-3-1 bol akoby stvorený pre jeho obľúbenca holandského záložníka Nigela de Jong. Pôsobenie Clarenca Seedorfa v pozícii trénera trvalo len necelého pol roka a po jeho nepresvedčívých výkonoch ho odvolali z funkcie. Na jeho miesto nastúpil jeho bývalý spoluhráč Filippo Inzaghi.

Najkrajšie góly Clarenca Seedorfa

Prečítajte si aj

FOTO Futbalistovi Arsenalu prišili kožu z ruky na achillovku: Infekcia mu rozožrala tkanivá!

Filippo Inzaghi

Taliansky útočník narodený 9. augusta 1973 v Piacenze si právom vyslúžil prezývku "super Pipo". Na celom svete bol postrachom všetkých brankárov vďaka tomu, že sa celý zápas pohyboval na offside línii. Inzaghi sa stal prvým hráčom, ktorý strelil dva hetriky v Lige Majstrov (oba za Juventus, jeden proti Hamburgeru SV a druhý proti Dynamu Kyjev). Do talianskeho klubu AC Miláno prestúpil z konkurenčného tímu Juventusu Turín pred sezónou 2001/2002. Pôsobil tu neuveriteľných 11 sezón. S klubom získal dva krát pohár v lige majstrov v sezónach 2002/2003 a 2006/2007 a k dva tituly Sérii v sezónach 2003/2004 a 2010/2011. Pamätnou ostane Aténska noc, kde dvomi gólmi rozhodol o víťazstve nad Liverpoolom 2:1.

Najkrajšie góly Filippa Inzaghiho

Filippo Inzaghi nazbieral trénerské skúsenosti s dorastom a neskôr s juniorským tímom AC Miláno. Osvedčil ako sa skvelý motivátor mladých chlapcov. Po vyhadzove jeho spoluhráča Clarenca Seedorfa nastúpil práve on v pozícii hlavného trénera. Vo funkcii vydržal len jednu sezónu 2014/2015, kde bol po nepresvedčivých výkonoch odvolaný. Jeho milovaný klub obsadil nelichotivé desiate miesto v tabuľke. Na jeho post nastúpil bývalý tréner Sampdórie Janov Siniša Mihajlović. Super Pipo sa vyznačoval útočnou hrou tímu, ktorú všetopoval aj svojím zverencom. Po vyhadzove z klubu jeho kroky mierili do benátskeho tímu, ktorý priam z bahna vytiahol na svetlo sveta. V súčasnosti hrá s Benátskym klubom Sériu B.

Kto bude ďalší?

V súčasnosti sa najviac skloňuje meno Gennaro Gattuso. Tento bývalý defenzívny záložník bol známi pod prezývkou pitbull. Vyznačoval sa neuveriteľnou tvrdou hrou, ktorú pocítil nejeden protihráč. Futbalista má neuveriteľnú lásku ku klubu, ktorú preukazoval pobozkaním trávnika. V súčasnosti zbiera trénerské skúsenosti s primaverou, kde učí mladých chlapcov k poriadnej disciplíne.

Ďalším adeptom môže byť bývalý krajný obranca Massimo Oddo, ktorý nazbieral trénerské skúsenosti so svojím materským klubom Pescarou. Jednu sezónu pôsobil v juniorskom tíme a dve sezóny v A tíme Pescary.

Záhadou nám však ostáva, prečo sa tak často menia tréneri klubu? Je to naozaj prekliatie jedného skvelého tímu alebo zlá politika klubu alebo nedostatočné trénerské skúsenosti.

ANKETA: Čo stojí za častou zmenou trénerského postu AC Milána?

  • Nedostatočné trénerské skúsenosti?

    27%

  • Zlá politika klubu?

    73%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články