Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Páni v DK SFZ, ste na rade: Dostane DAC trest za maďarské symboly, pyrotechniku a konflikt s usporiadateľmi?

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia bude mať po piatkovom zápase DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava opäť plné ruky práce. Alebo nie?
Zdroj: 25916
Zdieľajte:

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu by po piatkovom šlágri kola medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava mala mať opäť plné ruky práce, alebo nie?

Prečítajte si aj

VIDEO DAC v šlágri pred rekordnou návštevou našiel odpoveď na vedúci gól Hološka, neľútostný Trenčín

Slovenský futbalový zväz reagoval na vlnu kritiky, ktorá sa zniesla na disciplinárnu komisiu po kontroverznom rozhodnutí zakázať vstup fanúšikom hostí na štadión v Dunajskej Strede. "V súvislosti s rozhodnutím disciplinárnej komisie SFZ o uložení ochranného opatrenia, spočívajúceho v zákaze vstupu fanúšikov ŠK Slovan Bratislava do sektora hostí na jedno súťažné stretnutie vo Fortuna lige, čo je v časovej súslednosti zápas, konaný 3. novembra 2017 v Dunajskej Strede, sa vo verejnosti odštartovala vlna reakcií, ktorá v mnohých aspektoch prekročila hranicu, akceptovateľnú pre spoločensky korektné prostredie. Viaceré vyjadrenia na sociálnych sieťach považuje SFZ za útok na nezávislosť DK SFZ, aký nemá obdobu vo futbalovom hnutí. Preto SFZ v súvislosti s predmetnými postojmi organizovanej skupiny i konkrétnymi vyjadreniami jednotlivcov intenzívne spolupracuje s policajným zborom a podniká aj právne kroky na ochranu dotknutých ľudí," píše sa v stanovisku SFZ.

Sektor hostí ostal zavretý po tom, ako Slovanisti v Zlatých Moravciach použili na tribúne pyrotechniku a takisto bolo počuť viacero vulgárnych pokrikov. Ako ale bude riešiť DK SFZ piatkový zápas je zatiaľ otázne.

Prečítajte si aj

Slovan v Dunajskej Strede so špeciálnym slovenským prekvapením!

Dunajskostredskí fanúšikovia spravili hneď niekoľko priestupkov

Už tradične sme na štadióne mohli vidieť vlajky či štátne symboly Maďarska. Štadiónom sa opäť niesol i neslávny chorál "Szlovákok nincsen hazátok" (Slováci nemáte žiadny domov) a nechýbali ani tradičné vulgárne pokriky na adresu súpera.

Viackrát počas zápasu bola použitá i pyrotechnika, presne taká, za ktorú boli bratislavskí fanúšikovia potrestaní zakázaním výjazdu na piatkový šláger. Navyše sa domáci fanúšikovia počas zápasu dostali i do konfliktu s usporiadateľskou službou (vo videu od 6:20).

Bude teda teraz veľmi zaujímavé sledovať, ako sa k tomu postaví samotná disciplinárna komisia, ktorá bola pobúrená ohlasom verejnosti na posledné rozhodnutia. Veríme, že sa preukáže, že na Slovensku neplatí dvojaký meter.

ANKETA: Mali by byť fanúšikovia DAC potrestaní?

  • Určite áno

    79%

  • Nie, nevidím dôvod

    21%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články