Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

PRIZNANIE Bývalý brankár odhalil šokujúce priznanie o boji s depresiou: Opustil som svoju manželku a dcérku!

LONDÝN - Depresiou aktuálne trpí 83% celosvetovej populácie. Táto vážna psychická choroba, môže doľahnúť na každého z nás. Stačí, aby sa nám prestalo dariť, rozvod, smrť blízkeho človeka, alebo aby sme mali zničenú kariéru. Bývalý brankár Liverpoolu, Wiganu, Sheffieldu Wednesday, Prestonu North End a Coventry City, Chris Kirkland ju porazil a podelil sa s verejnosťou o svojom príbehu.
Zdroj: 25644
Zdieľajte:

"Niekedy som si pomyslel: 'Ako som toto mohol spôsobiť svojej rodine? Prečo som ich opustil?' Potom, čo som si prežil, vidím cestu ako sa k tomu dá dostať, a je to strašidelné."

Chris Kirkland bol vždy ambiciózny človek a brankár, na ktorého sa dalo spoľahnúť.

No po odchode z Wiganu Athletic v roku 2012, sa u neho začala prejavovať depresia.

Prečítajte si aj

Futbalista, ktorý dvakrát prekonal rakovinu semenníkov: Vážim si všetko oveľa viac, ako predtým!

Päť rokov po náročnom boji, sa teraz tridsaťšesťročný Kirkland rozhodol poskynúť rozhovor.

''Zašlo to príliš ďaleko. Keď sa spätne pozriem na tie štyri roky, nič si z nich takmer nepamätám. Bolo to... Jednoducho som pre Lucy a Leoonu nexistoval. Prestal som venčiť psa, jednoducho som chcel byť doma, zatvoriť sa a nikoho nepustiť dnu,'' začína vysvetľovať bývalý anglický reprezentant.

Chris sa takisto rozhovoril o odchode z jeho milovaného Wiganu. ''Nikdy som nechcel vedome opustiť Wigan. Miloval som prostredie, miloval som klub. Avšak prepukla u mňa depresia a musel som sa porúčať do Sheffieldu Wednesday. Vždy som bol doma. Moja rodina žila v Leicesteri a rodina Leoony žila v Škótsku. Málo kedy sme boli spolu.''

Prečítajte si aj

Tvrdá rana pre Ferdinanda: Rakovina mu po manželke vzala ďalšiu milovanú ženu

Zákerná choroba sa však nepýta. Jedinou osobou, ktorá vedela, že niečo nie je v poriadku, bol vtedajší tréner brankárov ''The Owls'', Andy Rhodes. Kirkland na rovinu potvrdil, že bez Rhodesa by skončil ako Gary Speed. Teda by spáchal samovraždu.

Po sústredení v Portugalsku, kde vycestoval s tímom Bury AFC, sa vrátil domov. Tam ho čakala manželka aj s papiermi, na ktorých bolo uvedené, že nastupuje do nemocničnej liečby. ''Nebolo to nič vážne, nemusel som tam ani byť, ale nastúpil som. No, jednu noc som si išiel vyplakať oči s frázou, 'chcem ísť domov'.''

Na otázku redaktora, či sa cíti na to, že svoj problém plne vyriešil, odpovedal ''Áno. Vidím čistejšie,'' a zároveň dodáva: ''PFA si konečne uvedomila, že zranenia hráčov, nie sú len fyzické, a to som rád,'' uzatvára.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: bbc.com, leicestermercury.co.uk, theindependent.co.uk

Diskusia

Podobné články