Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Plzeň nezvládla duel s Luganom, Bakoš: Potrestali nás za nedostatky

LUZERN - Futbalisti Viktorie Plzeň si skomplikovali postupové vyhliadky v G-skupine Európskej ligy UEFA 2017/2018. Vo štvrtkovom zápase na štadióne v Luzerne podali bezkrvný výkon a prehrali s dovtedy bezbodovým Luganom 2:3.
Zdroj: 25601
Zdieľajte:

"Lugano bolo veľmi nebezpečné v rýchlych brejkoch. Nám sa na rozdiel od súpera nepodarilo streliť z prvých šancí góly. Potom sme boli potrestaní za nedostatky v našej hre a navyše sme nezvládli dotiahnuť manko," hodnotil duel pre klubový web slovenský útočník v službách Viktorie Marek Bakoš, ktorý sa postaral v 90. minúte o druhý gól hostí.

Prečítajte si aj

VIDEO Totálny šialenec v Anglicku: Fanúšik sa zapojil do strkanice hráčov s dieťaťom na rukách!

Za Plzeň odohral celý zápas okrem neho aj krajan Patrik Hrošovský, brankár Matúš Kozáčik bol na lavičke náhradníkov. Švajčiarsky tím viedol 2:0 po góloch Mattiu Bottaniho a Carlinhosa, za hostí znížil Michael Krmenčík. Potom Lugano strelilo ešte jeden gól a hosťom už nepomohol k bodom ani presný zásah Bakoša.

Plzeň mala proti sebe najslabší tím švajčiarskej ligy, ktorý navyše hral na neutrálnom ihrisku v Luzerne, keďže Lugano nemá pre Európsku ligu vyhovujúci štadión. Ibaže mužstvo, ktoré v českej lige kraľuje a vyhralo všetkých desať zápasov, vo štvrtok totálne sklamalo. "Prehrali sme úplne zaslúžene," priznal tréner Plzne Pavel Vrba. "Myslím si, že nám ten zápas kopec vecí ukázal. Od hráčov, ktorí dostali trochu viac priestoru, sme asi očakávali viac," povedal pre iDnes.cz. "Z našej strany to bolo veľmi pomalé a súper nás trestal z rýchlych brejkových situácií. Samozrejme aj po našich chybách v rozohrávke. Myslím si, že zaslúžene vyhral," povzdychol si Vrba.

Prečítajte si aj

Hamšík verzus Škriniar: Vychutnajte si NAŽIVO strhujúci súboj Slovákov v šlágri Serie A!

"Viktorka" vonku v európskych pohároch nevyhrala už dvanásť duelov v rade, bola to jej siedma prehra. Naposledy sa radovala pred viac než dvoma rokmi v predkole EL proti Vojvodine Novi Sad. "Hráme Európsku ligu a každé mužstvo tu má svoju kvalitu, čo sme videli aj teraz na ihrisku. Lugano má rýchlych, nebezpečných a silných hráčov. Musíme si zápas zhodnotiť a ukázať si, čo sme urobili zle. Jednoducho sme nehrali dobre. Musíme zvládnuť európske pohárové zápasy, ktoré nás čakajú v najbližšom čase," zdôraznil Bakoš.

Plzeň odmietla bodovo sa odpútať od súperov, zostala v tabuľke skupiny na troch bodoch, rovnaký počet má aj druhé Lugano a štvrtý Hapoel Be'er Ševa. Na čele je stopercentný rumunský FCSB, ktorý vyhrali v Be'er Ševe 2:1. "V skupine začíname odznova, teraz máme výhodu, že hráme dva zápasy doma. Lugano sa týmto zápasom vrátilo do hry o postup, čo môže byť zaujímavé. O druhé miesto sa asi bude hrať až do konca," poznamenal Vrba.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články