Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hrá v La Lige a zarába tisíce, no na tréning cestuje vlakom: Mojím úspechom je záchrana mojej rodiny!

Obranca Getafe Djené, ktorý sa narodil v Togu, je pravidelne vídaný na vlakovej stanici čakajúc na vlak po tréningu.
Zdroj: 25458
Zdieľajte:

V dobe, kedy sa moderní futbalisti predbiehajú v tom, kto príde na tréning v modernejšom aute sa nájdu i výnimky. Tou je i futbalista španielskeho prvoligistu z Getafe, Djené Dakoman Ortega. Ten namiesto moderného auta cestuje vlakom, spolu s obyvateľmi Madridu.

Djeného začiatky v Španielsku

Futbalista Toga bol výraznou postavou nováčika La Ligy v prvých týždňoch súťaže. Dvadsaťpäťročný obranca prestúpil do Getafe pred touto sezónou z belgického Sint-Truidense VV na žiadosť trénera Josého Bordalása, ktorý ho dotiahol do Španielska už pred pár rokmi.

Prečítajte si aj

PREVIEW Fortuna liga vstupuje do druhej polovice, líder cestuje na východ, Slovan hostí Prešov

V roku 2014 sa Djené objavil na testoch v španielskom Alcorcóne a po úspešnom absolvovaní strávil v španielskom celku dve sezóny. Minulý rok ale odišiel do Belgicka.

Počas svojho pôsobenia v Alcorcóne, býval Djené v malom apartmáne, ktorý mu zapožičal sponzor tímu. Vtedy povedal: "Nepotrebujem viac. Som spokojný. Chcem aby klub postúpil a hral v La Lige. Mojím úspechom je to, že som finančne zachránil svoju rodinu. Môj úspech je triumf mojej rodiny."

Djené sa v La Lige nestratil

Z Belgicka sa opäť vrátil do Španielska a s Getafe podpísal štvorročný kontrakt. Ani toto ho nezmenilo a naďalej vo svojej kariére pokračuje s pokorou. Do svojho vrecka dokázal už schovať i Suaréza v zápase proti Barcelone. Djené sa po rannom tréningu so spoluhráčmi objavil na vlakovej stanici Las Margaritas, kde ho stretol fanúšik Getafe, Álvaro C.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články