Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chorvátov spasil nový tréner, Island najmenším štátom na MS

KYJEV - Útočník chorvátskej futbalovej reprezentácie Andrej Kramarič čakal na otvorenie streleckého účtu v kvalifikácii majstrovstiev sveta až do pondelňajšieho záverečného stretnutia I-skupiny. Na Ukrajine sa presadil hneď dvakrát. Víťazstvo 2:0 poslalo Chorvátsko do baráže a zarmútilo slovenských fanúšikov, ktorí dúfali v nerozhodný výsledok. Jedine ten by pomohol zverencom Jána Kozáka.
Zdroj: 25402
Zdieľajte:

V Kyjeve sa hralo bez gólov do 62. minúty, keď Kramarič hlavičkou zužitkoval center kapitána Luku Modriča. Poisťujúci zásah pridal o osem minút neskôr do prázdnej domácej bránky po prihrávke Ivana Rakitiča. "Budem si pamätať tento večer, ale ešte máme pred sebou dva náročné zápasy. Pociťovali sme fyzickú i psychickú únavu, dobre sme sa však pripravili. Hrali sme trpezlivo, Ukrajinci museli otvoriť hru, vyčkávali sme na naše šance. Mne sa ich podarilo využiť. Ľudia v Chorvátsku sa tešia, takto treba pokračovať. Škoda duelu s Fínskom, mohli sme to vyriešiť už skôr. Konečne však prichádzame domov s úsmevom," citovala útočníka nemeckého Hoffenheimu stránka index.hr.

Prečítajte si aj

VIDEO Tieto presné zásahy zmarili šance Slovákov na baráž!

Chorvátskemu futbalovému zväzu (HNS) vyšiel ťah so zmenou hlavného trénera pred posledným vystúpením v skupine. Zlatko Dalič nahradil Anteho Čačiča po domácej remíze 1:1 s Fínskom. "Náš cieľ bol nechať na ihrisku srdcia a to sme aj urobili. Predviedli sme vyspelý výkon bez paniky a náhlenia. Gratulujem chalanom, ale nič ešte nie je hotové, spravili sme iba polovicu. Musíme sa nachystať na baráž," vyhlásil Modrič. Jeho partia sa meno súpera dozvie na žrebe v utorok 17. októbra, zrejme ním bude jedna reprezentácia z kvarteta Grécko, Švédsko, Severné Írsko, Írsko.

Island nemá starosti s barážou. Priamy postup z I-skupiny potvrdil triumfom na vlastnej pôde 2:0 nad nováčikom kvalifikačných cyklov z Kosova, o ktorý sa postarali legionári z najvyššej anglickej súťaže Gylfi Sigurdsson a Johann Gudmundsson. Island sa na záverečný turnaj MS prepracoval premiérovo v histórii a stal sa najmenším účastníkom. Na ostrove žije približne 335.000 obyvateľov, po prvý raz bude na svetovom šampionáte krajina s menšou než miliónovou populáciou. Islanďania pokračujú v sympatickom dojme z minuloročných majstrovstiev Európy, kde v osemfinále vyradili favorizovaných Angličanov.

Prečítajte si aj

VIDEO Íri sa výhrou v Cardiffe dostali pred Slovákov, O'Neill: Posledná polhodina ako večnosť

"Prvé pivo po záťahu nechutí najlepšie. Najťažšie bolo opätovne sa naštartovať po obrovskej party, akú sme zažili na ME vo Francúzsku. Navyše, ocitli sme sa v skupine s Chorvátskom, Tureckom, Ukrajinou a Fínskom. Sú kvalitnejší než ukazuje ich pozícia v tabuľke. Tento úspech nie je koniec, ale iba zastávka na dlhej ceste do cieľa," povedal kouč Islandu Heimir Hallgrimsson, ktorý pracuje na čiastočný úväzok ako zubár.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články