Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jantek v Prešove skončí, nahradiť ho má stará známa tvár z Ukrajiny

PREŠOV - Trénera Miroslava Janteka by mal na lavičke futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov nahradiť Ukrajinec Sergij Kovalec. Vedenie aktuálne 11. tímu Fortuna ligy 2017/2018 by malo oficiálne predstaviť nového kouča v priebehu pondelka, respektíve utorka. Informoval o tom portál profutbal.sk.
Zdroj: 25369
Zdieľajte:

Kovalec prostredie v metropole Šariša dôverne pozná, v klube už pred piatimi rokmi pôsobil. Bývalý stredopoliar si počas hráčskej kariéry dvakrát zahral v Lige majstrov a štyrikrát v Pohári UEFA. V najvyšších súťažiach (ZSSR a Ukrajina) odohral dovedna 302 zápasov, v ktorých strelil 40 gólov (ZSSR – 34/7, Ukrajina 268/33). Na konte má takisto 10 reprezentačných štartov. Najúspešnejšie obdobie strávil v Dyname Kyjev.

Pozrite si aj

VIDEO Exkluzívne zábery z kabíny Slovenska: Ciki, caki, ciki, cak, postúpime tak či tak!

Trénerskú kariéru odštartoval Kovalec ako asistent v Metaliste Charkov. V roku 2008 sa stal hlavným koučom v FC Ľvov, ďalší ročník strávil v PFC Oleksandrija. Pred pôsobením v Tatrane Prešov predčasne skončil v ukrajinskom FC Obolon Kyjev. Následne v roku 2012 vystriedal na lavičke zeleno-bielych súčasného asistenta pri reprezentačnom A-tíme SR Štefana Tarkoviča. Potom prijal ponuku Metalurgu Zaporožie, nasledoval dvojročný angažmán pri ukrajinskom národnom tíme do 21 rokov a naposledy pôsobil v litovskom FK Trakai.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články