Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bude Škriniar pozerať inkriminované zápasy? Tradícia z EURA hovorí jasnou rečou!

TRNAVA - Po vynechaní súboja v Škótsku sa Milan Škriniar vrátil do základnej zostavy slovenskej futbalovej reprezentácie v nedeľňajšom zápase kvalifikácie MS 2018 proti Malte. Spoľahlivým výkonom na stopérskom poste po boku kapitán Martina Škrtela prispel k presvedčivému víťazstvu 3:0 nad posledným tímom zoskupenia, ktoré v kombinácii s remízou Škótska v Slovinsku (2:2) vynieslo Slovákom druhú priečku v tabuľke a predĺženie nádeje o účasť v baráži minimálne do pondelka.
Zdroj: 25356
Zdieľajte:

"My sme sa sústredili najmä na náš zápas s Maltou. Keby sme ho nezvládli, boli by nám ostatné výsledky ukradnuté. Našťastie sme ho zvládli a sme za to radi. Teraz nám zostáva už len čakať...," povedal Škriniar. Slováci odkliali bránu súpera v 33. minúte, dovtedy aj potom však dominovali a hralo sa prakticky len na polovici hostí. "Boli sme trpezliví, pretáčali sme dobre ťažisko hry. Malťania vládali, behali a bránili, ale po prvom góle sme ich zlomili. Po prestávke sme ich roztrhali už úplne," poznamenal stopér milánskeho Interu.

Slováci síce spravili s Maltou krátky proces, zaujímal ich však aj vývoj paralelne hraného duelu Slovinska so Škótskom. Trnavský štadión dal dvoma explóziami pri slovinských góloch jasne najavo, aké je v Ľubľane priebežné skóre. Po konečnom hvizde pokračovala 17-tisícová kulisa spolu so zverencami trénera Jána Kozáka v spontánnych oslavách "barážového žitia". "Vnímali sme už od fanúšikov, že v Slovinsku sa to pre nás vyvíja priaznivo. Cítili sme to, aj nás to ešte viac nakoplo a hrali sme ešte s väčšou chuťou," uviedol Škriniar na margo diváckej podpory.

Prečítajte si aj

VIDEO Futbalový svet v šoku, bývalý hráč Arsenalu je HIV pozitívny!

Misia splnená, Slováci skončili v tabuľke F-skupiny na 2. mieste pred Škótmi. Viac už ovplyvniť nemôžu. V pondelok večer si budú do jedného hrýzť nechty pri televíznych obrazovkách, resp. internetových prenosoch zo súbojov Wales - Írsko, Ukrajina - Chorvátsko a Srbsko - Gruzínsko. "Úlohu sme splnili, teraz musíme čakať na ďalšie výsledky. Verím, že to pre nás dobre dopadne. Budem v čase pondelňajších zápasov v Miláne, ale určite si s chalanmi na diaľku cez mobily budeme písať a volať. Je celkom možné, že ani nebudem inkriminované zápasy pozerať a po skončení len skontrolujem výsledky. Na EURO v Poľsku s dvadsaťjednotkou som pozeral duel Talianov s Nemcami a nedopadlo to pre nás dobre. Snáď nám to teraz vyjde," dodal Škriniar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články