Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sklamaný Kozák: Dvojročné úsilie vyšlo nazmar, hráči so slzami v očiach

GLASGOW - Slovenskí reprezentanti neskrývali po smolnej prehre sklamanie.
Zdroj: 25242
Zdieľajte:

Mali to vo vlastných rukách, po smolnej prehre na škótskej pôde sa musia slovenskí reprezentanti v nedeľu spoliehať na pomoc Slovinska. Zlomovým faktorom bolo skoré vylúčenie Róberta Maka, viac ako hodinu sme sa bránili presile. Hoci Martin Dúbravka vytiahol niekoľko bravúrnych zákrokov, pri smolnom momente z poslednej minúty nemal nárok.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Škótsky bič plieskal na konci: Slováci neustáli vyše hodinové oslabenie

Na tvárach slovenských futbalistov bolo vidieť sklamanie, niektorí dokonca len ťažko udržali slzy. Smútok neskrýval ani tréner Ján Kozák, ktorý si uvedomoval dôležitosť tohto výsledku. "Dvojročné úsilie vyšlo nazmar. Rozhodujúci zápas o baráž sme nezvládli. Veľké sklamanie. Nezvládli sme ho, pretože súper bol lepší. Chlapci boli nastavení a pripravení vynikajúco, ale zásah do zápasu, hrať v oslabení tak dlho, bolo veľmi ťažké," hodnotil zápas náš kormidelník.

Chvíľku odpočinku do poslednej desaťminútovky doprialo viacnásobné striedanie, tréner využil všetky tri zmeny naraz, na ihrisko vybehli Weiss, Duda aj Gyömbér. Slováci však dlhotrvajúcemu tlaku neodolali. "Gól sme dostali, keď súper už tiež nemal veľa síl, dostali sme ho po taktickej chybe. Sme profesionáli a máme tri dni na to, aby sme sa pripravili na ďalší zápas," dodal Kozák.

Prečítajte si aj

VIDEO S istotou postupu ďalší dvaja giganti, Malta siahala na veľký výsledok

"Škoda takéhoto zápasu. Pre nás by bol bod zlatý. Celý zápas sme to v oslabení držali a potom sme dostali gól v závere. Myslím si, že sme nehrali zle, ak by sme nedostali gól, tak sa tešíme my. Ale taký je futbal, dnes sme tu prehrali. Treba sa skoncentrovať a zvládnuť zápas s Maltou," povedal Duda.

"Zápas sme chceli vyhrať. Potom, aj napriek priebehu, sme chceli aspoň bod. Sme sklamaní, v kabíne je smutno. Škóti mali v zápase veľké šance, my sme chceli udržať bezgólový stav. Žiaľ, nepodarilo sa," hovoril so slzami v očiach Gyömbér.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články