Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hapalovi chýbala proti Islandu rozvaha a pokoj, Lesniak: Na rozhodcu sa nemôžeme vyhovárať

POPRAD - Mladíci utrpeli prvú prehru v aktuálnej kvalifikácii.
Zdroj: 25224
Zdieľajte:

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali vo štvrtok v NTC Poprad v ich treťom zápase kvalifikácie ME 2019 s Islandom 0:2. Slováci mohli mať ideálny vstup do zápasu, no v 7. minúte Polievka svoju šancu nepremenil a to domácich o pár sekúnd mrzelo dvojnásobne. Haraldsson v protiútoku unikol slovenskej obrane, v pokutovom území si počkal na Alberta Gudmundssona, ktorý si poradil s obrancom a pohodlne prekonal brankára Rodáka.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Neúspešná bitka s Islandom: V Poprade rozhodol smrtiaci protiútok z úvodu

"Najmä v prvom polčase sme robili veľa chýb. Nepokrývali sme rýchle protiútoky, na ktoré sme hráčov upozorňovali. Vypracovali sme si iba málo stopercentných šancí. Bolo tam veľa nervozity. Nemôžem povedať, že by hráči nepracovali, ale chýbala tam rozvaha a pokoj. V 8. minúte platilo nedáš-dostaneš. Mali sme veľkú šancu, ktorú sme nepremenili a oni z prvej nebezpečnej šance skórovali. Súper následne zaliezol do obrany, bránil, hral na brejky a kúskoval hru. Ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Mali sme si vytvoriť viac príležitostí," zhodnotil zápas tréner Pavel Hapal.

Šance domácich na vyrovnanie spľasli po vylúčení kapitána Hromadu. V nadstavenom čase Slováci prestali hrať po zákroku na Sipľaka v strede ihriska, čo využil pohotový Gudmundsson na brejk, v ktorom poľahky pridal druhý gól Islandu. "Ťažko sa mi to hodnotí. Zápas sme nezačali dobre, skoro sme inkasovali. Islanďania bránili všetkými desiatimi hráčmi a cez ich obranu sme sa ťažko dostávali," prezradil Sipľak. "Nepodali sme dobrý výkon. Vedeli sme, že Islanďania prídu brániť a vyrážať do protiútokov. Hneď na začiatku dali gól a to im veľmi pomohlo. Dobýjať ich obranu bolo veľmi ťažké, šance sme si vypracovali aspoň po štandardkách. Škoda, že sme ani jednu nepremenili," dodal Denis Vavro.

Prečítajte si aj

ONLINE z kvalifikácie na MS: Škótsko - Slovensko

Hoci mali po zápase naši futbalisti ťažké srdce na hlavného arbitra Kominisa z Grécka, po opadnutí emócii priznali, že sťažovať sa na výkon rozhodcu nemôžu. "Zápas sme si prehrali sami, na rozhodcu sa nemôžeme vyhovárať. Keby sme dali prvý gól my, mohol by pískať hocijako. Musíme sa poučiť z chýb a vziať si aj to pozitívne," povedal stredopoliar Filip Lesniak.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články