Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 5 najbláznivejších výsledkov 2. kola Slovnaft Cupu

Slovenský pohár - alebo ak chcete „Slovnaft Cup“ - získal od novej sezóny novú formu. Rozšíril sa o jedno kolo, v ktorom dostali príležitosť aj tie najzapadnutejšie dediny našej krásnej krajiny spod Tatier.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvé kolo sa uskutočnilo už v druhej polovici júla a keďže niektorí hráči boli ešte na dovolenkách a mužstvá sa tak nedokázali dať dokopy, pätica stretnutí musela byť skontumovaná. V 47 zápasoch však padlo úctyhodných 178 gólov a pár ambicióznych mestečiek si v 2. kole mohlo zmerať sily s prvoligovými súpermi.

Tak napríklad Senica cestovala vďaka žrebu do Gabčíkova, Ružomberok do Kremničky, Košice do Námestova, Trnava do Brusna, Žilina do Kráľovej pri Senci, Banská Bystrica na ihrisko štvrtoligovej Bytčice a majstrovský Slovan sa stretne s Modrankou.

Ktoré výsledky boli najbláznivejšie?

5. miesto

FK Lamač Bratislava 0 : 6 FK Slovan Duslo Šaľa
TJ Tatran Bytčica 0 : 6 FK Dukla Banská Bystrica
Jednota Sokol Chocholná-Velčice 0 : 6 FKS Nemšová

Vyhrať o dve triedy sa nepodarí každý deň. V 2. kole Slovenského pohára sa to podarilo trom klubom. Už v utorok druholigovej Šali, ktorá zdolala bratislavský Lamač aj vďaka dvojgólovým Gešnábelom a Szabóom, ktorého môžete poznať aj zo slovenskej reprezentácie do 21 rokov či pôsobenia v Liberci a Zlatých Moravciach. V rovnaký deň úradovala aj banskobystrická Dukla, ktorá zdolala vysokým rozdielom klub zo štvrtej ligy. V stredu pridala podobný gólostroj aj Nemšová, najmä vďaka hetriku Mareka Adamca a jeden zásah pridal aj Marek Frimmel, kmeňový hráč AS Trenčín.


4. miesto

ŠK Vrakuňa Bratislava 2 : 9 Spartak Myjava

V stredu silu Fortuna ligy ukázal myjavský Spartak, ktorý rozdrvil bratislavskú mestskú časť Vrakuňa. Do polčasu to bolo ešte nerozhodné, keďže domácemu Ľudovítovi Felixovi sa podarilo dvakrát vyrovnať stav stretnutia, ale Myjava napokon v druhej polovici rozhodla o výsledku. Hetrikom sa pod neho podpísal Marek Kuzma, dva góly pridal striedajúci kanonier Peter Sládek a po jednom zásahu pridali Jánošík, Pekár, Duga a Daniel.


3. miesto

Lokomotíva ŠM Michaľany 2 : 10 1. FC Tatran Prešov

Prešovčania patria k najväčším druholigovým ašpirantom na postup do Fortuna ligy a ak má Boh rád zázraky, hneď môžu ísť aj do pohárovej Európy. Ovšem, káder na to nemajú, ale pri streleckej chuti boli aspoň na pôde michaľanskej Lokomotívy. V pohárovom stretnutí nastrieľali dokopy jedenásť gólov. Vlastného brankára prekonal obranca Jacko a sieť súpera trikrát rozvlnil Artúr Benes, dva góly dali Dávid Leško s Peterom Katonom a po jednom pridali Poliaček, Krajník a Hirka.


2. miesto

FK Vajnory 1 : 12 ŠKF Sereď

V stredu bolo vtipne aj vo Vajnoroch, kde prišiel druholigový nováčik zo Serede. Ten síce od 14. minúty prehrával po góle Jakubca (nie Martina, ale Dávida), ale to len odštartovalo gólový uragán hostí. Hetrikom sa prezentovali až dvaja hráči - kmeňový hráč Nitry Marek Gajdošík a kmeňový hráč AS Trenčín Adam Morong. Dva góly strelil aj niekdajší skvelý útočník Michal Filo. Po jednom góle pridal bývalý hráč Zlatých Moraviec Lukáš Janič, exhráč Ružomberka Tomáš Varhaník, bývalý hráč Senca a posila z Českých Budějovíc Rastislav Bakala a tiež už menej známy Richard Hulák.


1. miesto

TJ ŠK Kremnička 1 : 0 MFK Ružomberok

Kým pri ostatných zápasoch málokto očakával tak veľa gólov, tento zápas prekvapil konečným výsledkom. Všetko to vyzeralo tak, že zverenci Ladislava Šimča neponechajú nič na náhodu, keď nastúpili so základnou zostavou z Fortuna ligy, ale na ihrisku sa žiadny rozdiel troch súťaží neukázal. Obe mužstvá síce vo svojich ligách nehrajú dobre, vo vzájomnom meradle síl však treťoligová Kremnička zvíťazila 1:0 gólom Adama Sámela, kmeňového hráča Banskej Bystrice. Hoci niektorí neprajníci aj predznamenávali prehru Ružomberka, ktorý v súčasnosti absolútne nedisponuje kádrom na Fortuna ligu, isto by nikoho výhra v Kremničke neprekvapila.


Aj keď duel FO ŠK Modranka - ŠK Slovan Bratislava bol odložený na neurčito, 3. kolo Slovnaft Cupu má pokračovať už v prvých septembrových dňoch. Dočkáme sa ďalších gólov a prekvapení?

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články