Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO To by bol tím: Ako by vyzerala reprezentácia Katalánska?

BRATISLAVA - Pokiaľ by prišlo k osamostatneniu Katalánska, mala by tamojšia reprezentácia celkom slušný tím.
Fanúšikovia FC Barcelona mávajú klubovými vlajkami.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Katalánsko sa snaží o odpútanie sa od Španielska, chce sa stať samostatným štátom. Takáto situácia by samozrejme ovplyvnila aj medzinárodný futbal. Za nový tím by totiž mohli nastúpiť mnohé hviezdy súčasného futbalu.

Prečítajte si aj

VIDEO Piqué sa rozplakal pred novinármi, skončí definitívne s reprezentáciou?

Obranca FC Barcelona Gerard Piqué sa po zápase s Las Palmas, ktorý sa kvôli nepokojom v uliciach katalánskej metropoly odohral za zatvorenými dverami, pri rozhovore pre médiá rozplakal a pripustil, že by nemal problém kvôli svojej podpore nezávislosti Katalánska skončiť v španielskej reprezentácii.

Piqué je hrdým Katalánčanom, čo dáva verejne najavo. Skúsený bek by však nebol jedinou hviezdou v zostave. V obrane s ním by mohol stáť Marc Bartra z Dortmundu. Tvorcami hry by boli Fabregas z Chelsea či barcelonská opora Busquets. Z hráčov, ktorí by mohli Katalánsko reprezentovať, by sa dala postaviť celkom konkurencie schopná jedenástka.

Reprezentácia Katalánska už existuje, ale nie je členom FIFA ani UEFA. Preto sa nemôže zúčastniť bojov o majstrovstvá sveta či Európy. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články