Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Pri nešťastí v Amiens päť vážne zranených: Vedenie Lille spochybňuje zabezpečenie bezpečnosti

PARÍŽ - Po nešťastí na štadióne v Amiens utrpelo zranenia najmenej 29 ľudí, z toho päť ťažké a museli ich hospitalizovať.
Zdroj: 25108
Zdieľajte:

Incident sa odohral v 17. minúte sobotňajšieho zápasu 8. kola francúzskej futbalovej ligy medzi Amiens a Lille. Po vedúcom góle hostí sa totiž pod oslavujúcimi fanúšikmi prelomilo zábradlie na Stade de la Licorne a zápas museli zrušiť.

Prečítajte si aj

VIDEO Hororová dráma vo Francúzsku, počas zápasu sa zrútila tribúna s fanúšikmi

Niekoľko desiatok fanúšikov spadlo z výšky približne meter a pol na hraciu plochu. Medzi zranenými bolo množstvo mladých ľudí a po tom, čo zápas zrušili, organizátori evakuovali štadión. Prefekt departementu Somme Philippe De Mester uviedol, že nikto zo zranených nie je v ohrození života.

Zatiaľ nie je známe, prečo sa prelomilo zábradlie. Výkonný riaditeľ Lille Marc Ingla žiada rýchle vyšetrenie príčiny nešťastia. "Náš tím má právo spochybniť zabezpečenie podmienok a bezpečnosti pre našich fanúšikov zo strany klubu a štadiónu v Amiens. Lille dúfa, že čo najskôr identifikujú osoby zodpovedné za toto nešťastie a že sa už nikdy nič podobné nestane," napísal Ingla na twitteri. Informovala agentúra dpa.

Štadión v Amiens sa momentálne rekonštruuje, no De Mester povedal, že strešné a maliarske práce nemali nič spoločné s pádom zábradlia. Navyše uviedol, že štadión pred zápasom prešiel bezpečnostnou kontrolou.

"Futbal by mal byť oslavou. Polícia nás upozornila, že v sektore hostí je 200 'ultras' fanúšikov Lille. Na tú bariéru, ktorá bola v perfektnom stave, sa vrhlo vyše 500 ľudí. Predstavte si 500 ľudí, ktorí sa chcú dostať na trávnik. Predstavitelia ligy by sa mali zamyslieť nad výjazdmi hosťujúcich fanúšikov," povedal po incidente prezident Amiens Bernard Joanni.

Jeho slová poriadne nahnevali Inglu. "Vyhlásenie prezidenta Amiens je v tomto dramatickom kontexte nezodpovedné a hanebné. Naši fanúšikovia sú bezúhonní a profesionálny futbal si vyžaduje najlepšiu organizáciu. Veríme, že vedenie ligy identifikuje zodpovedných," citovala agentúra AP jeho odpoveď.

Amiens neskôr vydal vyhlásenie, v ktorom informoval, že Joanni a niektorí vrcholní politickí predstavitelia regiónu navštívili zranených v nemocnici Centre Hospitalier d'Amiens. "Klub Amiens a všetci jeho riaditelia vyjadrujú svoju solidaritu so zranenými fanúšikmi Lille a ich rodinami. Garantujeme, že ich zdravie je pre nás prvoradé," píše sa v stanovisku. Prezident Lille Gerard Lopez navštívi nemocnicu v nedeľu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články