Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 futbalových hviezd a ich predzápasové rituály

BRATISLAVA - Príprava na zápas je vždy niečo špecifické, navyše keď má hráč určite rituály.
Zdroj: 20976
Zdieľajte:

Thibaut Courtois (Chelsea Londýn)

Začíname pekne od podlahy, veď brankár londýnskej Chelsea má toho pred zápasom pomerne dosť. Na štadión prichádza vždy v konkrétnom čase, následne pošle priateľke správu, že sa ide prezliecť a do konca zápasu sa jej už neozve. Následne sa presunie do spŕch a spraví si selfie, ktoré následne pošle štyrom priateľom v Belgicku. Potom si nasadí ľavú štulpňu a obuje ľavú kopačku, veď je predsa ľavák.

Prečítajte si aj

VIDEO Najbizarnejšia gólová oslava: Čo to tento hráč predvádzal?

To ale nie je všetko! Skôr ako vybehne na trávnik, očistí si špičky svojich rukavíc. A keď príde do bránky, najskôr pobúcha kopačkami o žrde a následne päsťami udrie do stredu siete. Až potom je, podľa vlastných slov, v správnom tranze a už ho nič nerozptýli.

Leighton Baines (Everton)

Anglický reprezentant má naozaj zaujímavý a časovo náročný predzápasový rituál. 32-ročný obranca si pred každým zápasom rozviaže a znovu zaviaže šnúrky na kopačkách, ktoré si už viazal v šatni. Ako priznal, nemá na to žiadny špeciálny dôvod.

Luis Suárez (FC Barcelona)

Jeden z najobávanejších útočníkov, tak s nohami, ako aj so zubami, má pred každým zápasom veľmi roztomilý rituál. Luis Suárez pred každým duelom pobozká tetovanie na zápästí, na ktorom je napísané meno jeho detí. Rovnaký rituál má aj pri gólovej oslave.

Luis Suárez oslavuje gól.
Zdroj: TASR

Cesc Fábregas (Chelsea Londýn)

Španielsky záložník predtým, ako vybehne na trávnik, štyrikrát pobozká prsteň, ktorý dostal od manželky. "Štyrikrát bozkám prsteň, potom ho dám do skrinky a idem na trávnik," prezradil. Tvrdí, že vôbec nie je poverčivý, ale cíti, že tento zvyk mu prináša šťastie. A prečo práve štyri bozky? Pretože štvorka je jeho šťastné číslo, veď ju nosí aj na drese.

Neymar (PSG)

Neymar je pravdepodobne najtalentovanejší hráč svojej generácie. Ako sám povedal, je veľmi nábožne založený a preto pred každým zápasom telefonuje so svojim otcom, s ktorým sa porozpráva a pomodlí. Brazílčan verí, že mu tento zvyk prináša šťastie. Taktiež pravidelne pred zápasom nahrá fotografiu na sociálne siete.

Wayne Rooney (Everton)

Radšej ako tradičné predzápasové mäsité jedlá, uprednostňuje Rooney misku cereálií. "Dávam si pred zápasom misku klasických Coco Pops," povedal o svojom rituále, ktorý má byť jediným. Veď predsa, nie je poverčivý.

John Terry (Aston Villa)

Terry má pred zápasom sériu rituálov. Bývalý kapitán Chelsea sedel v autobuse vždy na tom istom sedadle. Spolu s bývalými spoluhráčmi pripustili, že používali vždy rovnaké pisoáre a dokonca počúvali rovnakú hudbu. "Som veľmi poverčivý," priznal. Skúsený stopér dokonca používal desať rokov tie isté chrániče, kým ich nestratil. Taktiež si zvykol páskovať štulpne presne trikrát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články