Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Hapalovej nominácii tri zmeny, cieľom šesť bodov

BRATISLAVA - S cieľom uhrať čo najviac bodov vstupuje slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov do druhého kvalifikačného cyklu o postup na ME 2019.
Zdroj: 8476
Zdieľajte:

Zverencov trénera Pavla Hapala čaká dvojzápas proti Islandu (5. októbra) a Španielsku (10. októbra) na ihrisku národného tréningového centra v Poprade.

Prečítajte si aj

Ján Kozák sa raduje z viťazstva 2:1 po kvalifikačnom zápase na MS 2018 nad Litvou.Kozák vybral na Škótsko a Maltu osvedčený menoslov, v kádri iba jeden útočník

Oproti predchádzajúcej nominácii v tej aktuálnej nefigurujú László Bénes, René Kotrík a Dalibor Takáč. Namiesto nich Prišli Jakub Grič, Jozef Urblík a Samuel Mráz. "Bénes a Kotrík sú zranení, Takáča sme tentokrát nenominovali. Urblíka sme povolali vôbec po prvý raz, ale videl som ho hrať v uplynulom zápase. Hral slušne, je po dlhodobom zranení, takže som ho zavolal. Dokáže byť konštruktívny a mohol by nahradiť Bénesa," povedal tréner SR 21 Pavel Hapal. Podľa Hapala Bénesa nebude ľahké nahradiť. "Zahrával štandardky, takže aj preto nám bude chýbať. Netvrdím, že ho nahradíme plnohodnotne, ale pokúsime sa čo najlepšie."

Postupový kľúč na ME do Talianska a San Marina (16. - 30. júna 2019) zostal rovnaký, ako v predošlej kvalifikácii. Taliansko už má účasť istú, druhý hostiteľ San Marino o ňu musí súperiť. Víťazi deviatich kvalifikačných skupín pôjdu priamo na šampionát, štyri najlepšie reprezentácie na druhých miestach absolvujú baráž o zvyšné dve miestenky. "My urobíme všetko pre to, aby sa nám podarilo postúpiť. Pokiaľ to bude z prvého miesta, budeme šťastní. Musíme zbierať body, aby sme mali čo najlepšiu pozíciu. Pobijeme sa o prvé miesto so Španielmi, každý zápas sa začína za stavu 0:0. Nevidím dôvod, prečo by sme ich nemohli zdolať."

V dvojzápase sa Slováci predstavia opäť v inom regióne, po Senici tentokrát budú hrať v Poprade. "My sme pred kvalifikáciou povedali, že budeme meniť domáce ihrisko. Máme v Poprade skvelé podmienky, verím, že nás príde povzbudiť veľa divákov. Kapacitne nám štadión vyhovuje viac ako na Myjave, či v Senici."

Hapal sa chce výkonom v prvom dueli proti Islandu odraziť do stretnutia so Španielskom, ktoré je veľkým favoritom skupiny. "Na štýle hry nebudeme meniť nič, chceme hrať ofenzívne. Budeme sa chcieť odraziť od prvého zápasu, vieme už, čo chceme hrať proti Španielom. Ale hráčom je to teraz zbytočné hovoriť. Musíme sa sústrediť na prvý duel," uzavrel.

nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na kvalifikáciu ME 2019 na zápas 2. kvalifikačnej skupiny v Poprade s Islandom (5. októbra o 17.20 h) a Španielskom (10. októbra o 20.30):

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Denis Vavro (FC Kodaň), Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Martin Šulek (AS Trenčín), Dominik Kružiliak, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok)

stredopoliari: Miroslav Káčer, Nicolas Špalek, Samuel Mráz (všetci MŠK Žilina), Lukáš Čmelík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (1. FC Tatran Prešov), Jakub Hromada (Slavia Praha), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Filip Lesniak (Aalborg BK), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers), Jozef Urblík (FK Vysočina Jihlava)

útočníci: Filip Balaj (FC Nitra), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov), Róbert Polievka (MŠK Žilina)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články