Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Fanúšik Celticu chcel napadnúť Mbappého, UEFA začala disciplinárne konanie voči obom klubom

GLASGOW - UEFA začala disciplinárne konanie voči Celticu Glasgow a PSG.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Utorkový zápas B-skupiny Ligy majstrov 2017/2018 medzi futbalistami Celticu Glasgow a Paríža St. Germain (0:5) narušil jeden z domácich fanúšikov. Ten na konci prvého polčasu vnikol na ihrisko a snažil sa napadnúť hráča hostí Kyliana Mbappého.

Prečítajte si aj: Hamšík je pre Neapol nenahraditeľný, prečo ho ale tréner strieda v 60.minúte?

Incident sa udial po treťom góle do siete škótskeho klubu z kopačky Edisona Cavaniho, keď sa domáci chystali rozohrať loptu zo stredového kruhu. Podľa agentúry AP narušiteľ vtrhol na trávnik a pokúsil sa kopnúť Mbappého, ale netrafil ho. Chuligána následne spacifikovali usporiadatelia. Z tribún sa na jeho adresu ozvalo bučanie a piskot.

"Reakcia fanúšikov hovorí za všetko," reagoval na incident na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Celticu Brendan Rodgers. "Je to odsúdeniahodné a je jedno, na akom štadióne sa to stalo. Niečo také nechceme vidieť na žiadnom futbalovom ihrisku. Stevardi zareagovali rýchlo, som si istý, že aj klub sa s tým vyrovná," citoval domáceho kouča theguardian.com.

Podľa trénera PSG Unaia Emeryho incident nijako nenarušil koncentráciu Mbappého: "Kylian je veľmi mladý hráč, ktorý už má isté skúsenosti. Chce sa stať výnimočným futbalistom a myslím si, že ukázal kusisko sebavedomia."

Európska futbalová únia (UEFA) podľa očakávania začala disciplinárne konanie voči škótskemu klubu. Celtic už mal v minulosti problém s fanúšikmi, pred desiatimi rokmi dostal za podobný prehrešok finančnú pokutu vo výške 30-tisíc švajčiarskych frankov. Vtedy pobehoval fanúšik okolo priestoru bránky AC Miláno, kde sa vysmieval Didovi. UEFA okrem toho spustila aj disciplinárne konanie voči PSG, priaznivci francúzskeho tímu totiž zničili sedačky na štadióne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články