Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Dánsku sa nevedia dohodnúť na kolektívnej zmluve

Konflikt ohľadne novej kolektívnej zmluvy medzi Dánskou futbalovou ligou a hráčskou úniou môže poznačiť prípravu FC Kodaň na budúcotýždňový barážový duel o účasť v Lige majstrov UEFA 2014/15 proti Bayeru Leverkusen.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ak sa vedenie ligy a únie nedohodnú do štvrtka polnoci, hráči vstúpia do štrajku a nastane tzv. lockout známy z hokejovej NHL či basketbalovej NBA. Duel Kodane s Leverkusenom je na programe 19. augusta, o deň neskôr nastúpi Aalborg proti Apoelu Nikózia v baráži o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Obom dánskym klubom tak hrozí, že nastúpia bez hráčov, ktorí sú členmi únie.

"Nikto nechce hrať futbal viac ako my. Ale hráči musia byť jednotní, pretože kolektívna zmluva je veľmi dôležitá," uviedol pre agentúru Reuters stredopoliar Aalborgu Patrick Kristensen.

Poslednú verziu kolektívnej zmluvy zrušilo v júli 2014 vedenie ligy, pretože obsahovalo veľké množstvo legislatívnych dier, ktoré viedli k súdnym procesom. Únia chce v novej zmluve

Vedenie Dánskej futbalovej asociácie (DBU) vyhlásilo, že stojí na strane ligových funkcionárov a že hráči, ktorí vstúpia do štrajku, nebudú v budúcnosti pozvaní do reprezentácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články