Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Keď Slovinci zmrazili celý slovenský národ

BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti aj fanúšikovia už pomaly otvárali šampanské, úsmev nám však zmrazili slovinskí futbalisti.
Zdroj: reuters
Zdieľajte:

Na Slovensku prepukla hotová futbalová horúčka. Predposledný kvalifikačný zápas našich reprezentantov v boji o majstrovstvá sveta 2010 proti Slovinsku chcelo na Tehelnom poli vidieť 160-tisíc fanúšikov, vstupenky na duel zmizli z ponuky za rekordných 232 sekúnd, pričom sa predaj uskutočnil až na druhý pokus, ten prvý nedokázal server pre obrovský záujem utiahnuť.

Prečítajte si aj: Slovinci prídu na Slovensko s jasným cieľom: Nemôžeme si dovoliť prehrať!

Ani všetky štadióny klubov našej najvyššej súťaže dokopy by vtedy neuspokojili záujem, na základe požiadaviek FIFA sa kapacita Tehelného pola musela zredukovať na necelých 24-tisíc miest, štadión bol vypredaný do posledného miesta. Vstupenky sa na "čiernom trhu" predávali aj za desaťnásobok ceny, lístky na zápas sa stali skvelým obchodným artiklom.

Desiaty október 2009, súboj Slovenska so Slovinskom, ktorý tréner označil za zápas dvadsaťročia. Našim reprezentantom stačil na potvrdenie prvej priečky a postupu na svetový šampionát 2010 do Juhoafrickej republiky aj nerozhodný výsledok. Z Tehelného pola, na ktorom to bol posledný súťažný zápas slovenskej reprezentácie v jeho pôvodnom prevedení, však prišli zlé správy.

Tréner Weiss sa musel zaobísť bez nášho najlepšieho kvalifikačného strelca Stanislava Šestáka, ktorý stál pre dve žlté karty. Pre zranenie chýbal aj stredopoliar Marek Sapara, ktorého trápil členok. Šanca žila do prestávky, pokiaľ naši držali nerozhodný výsledok. Pritom už v deviatej minúte mohli ísť do vedenia, Ďuricovu strelu zastavila žrď. Desať minút po zmene strán šokoval bratislavský štadión Birsa, ktorý strelou do ľavého vinkľa prekonal Muchu. V závere stavili Slováci všetko do útoku, čo využili hostia na poisťujúci druhý gól. Prečíslenie štyroch na jedného zúžitkoval Pečnik a 2 500 slovinských fanúšikov vybuchlo v eufórii.

"Zápas sme prehrali takticky aj výkonom na ihrisku. Súper bol lepší a zaslúžene zvíťazil. Zápas sme všetci nezvládli v hlavách, prehru beriem na seba," vravel po zápase tréner Vladimír Weiss. Ten musel riešiť aj ďalší problém. Pred posledným zápasom v Poľsku sa vykartovali až štyria hráči, v Chorzówe sme nemohli počítať so Škrtelom, Ďuricom, Zabavníkom a Stochom. Weiss však nesúhlasil s tvrdením, že sa nám rozpadla obrana. "Nie, nerozpadla. Vyhodil nám ju nemecký rozhodca. Prinajmenšom Zabavníkov ani Stochov zákrok na žltú kartu nebol," dodal. Našťastie, ako si dobre pamätáme, v zasneženom Poľsku sme si napokon priamy postup na šampionát vybojovali. Teraz však nastal čas, slovinských reprezentantov konečne poradiť

FAKTY Z BRATISLAVY

Slovensko - Slovinsko 0:2 (0:0)

Góly: 56. Birsa, 90.+ Pečnik, Rozhodoval: Stark (Nem.), 23 800 divákov (vypredané)

Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník - Štrba (84. Novák), Hamšík - Weiss, Vittek (80. Jendrišek), Stoch - Jakubko (46. Karhan)

Slovinsko: Handanovič - Brečko, Šuler, Cesar, Jokič - Birsa (90.+ Stevanovič), Radosavljevič, Koren, Kirm - Novakovič, Dedič (78. Pečnk)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články