Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Martino novým trénerom Argentíny

Gerardo "Tata" Martino sa stal novým trénerom argentínskej futbalovej reprezentácie. Podľa agentúry Reuters ho do funkcie vymenovali v utorok, pričom informáciu potvrdil argentínsky zväz (AFA).
Zdroj: Screen
Zdieľajte:

"Tréner Gerardo Daniel Martino sa ujme funkcie hlavného trénera národného tímu ako nástupca pána Alejandra Sabellu, ktorý ukončil kontrakt s AFA po MS v Brazílii," uviedol zväz na svojom oficiálnom webe. Päťdesiatjedenročného kormidelníka, ktorý dostal štvorročnú zmluvu a tím by tak mal viesť aj na MS 2018 v Rusku, oficiálne predstavia médiám vo štvrtok.

Martino v roku 2010 na MS v JAR priviedol Paraguaj k historickému postupu do štvrťfinále. Rodákovi z Rosaria sa darilo aj na lavičke klubu Newell’s Old Boys, s ktorým získal titul argentínskeho majstra, jeho následné pôsobenie v FC Barcelona sa však skončilo neúspešne. Martino rezignoval na svoju funkciu po tom, ako Katalánci v uplynulej sezóne neobhájili ligový primát. V Lige majstrov vypadli už vo štvrťfinále a nezískali ani Španielsky pohár.

Argentínu naposledy trénoval Alejandro Sabella, ktorý rezignoval na svoj post krátko po MS v Brazílii, kde s tímom obsadil druhé miesto.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články