Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Postup si zabezpečili v hodine dvanástej

Minulý piatok pridelil nyonský žreb Slovanistom za súpera v play-off Ligy majstrov BATE Borisov. Trojnásobný účastník skupinovej fázy Ligy majstrov nemusí byť pre Slovan neprekonateľnou prekážkou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

František Straka má hru BATE v čerstvej pamäti, keďže Bielorusi si v roku 2011 v skupinovej fáze Ligy majstrov zmerali sily s Plzňou. V západočeskom meste sa zrodila remíza 1:1, doma BATE prehral 0:1.
Okrem tejto sezóny sa BATE prebojoval do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej klubovej súťaže ešte dvakrát. V sezóne 2008/09 dosiahol tri remízy (2x Juventus Turín, 1x Zenit Petrohrad) a v roku 2012/13 sa umiestnil na treťom mieste, čo mu zaručilo účasť vo vyraďovacej fáze Európskej ligy, kde stroskotal na istanbulskom Fenerbahce.

Do tohtoročnej Ligy majstrov Borisov naskočil, podobne ako Slovan, už v druhom predkole. Stretol sa s albánskym majstrom FC Skënderbeu a po dvoch remízach postúpil, vďaka strelenému gólu na ihrisku súpera. V treťom predkole hral proti maďarskému Debrecínu. V prvom zápase prehral 0:1. V domácej odvete ťahal dlho tiež za kratší koniec povrazu, od 20. minúty prehrával 0:1 a na postup musel streliť tri góly. Prvý polčas sa napokon skončil remízou 1:1. V 66. vlial domácim nádej do žíl Rodionov a postupovú bodku napísal v štvrtej minúte nadstaveného času Krivets!

V bieloruskej ligovej súťaži BATE už dlhodobo kraľuje, čo dokumentuje fakt, že od roku 1996 nikomu neprepustil ligový primát. V prebiehajúcej sezóne (hrá sa systémom jar-jeseň) sa BATE nachádza na druhej priečke, s dvojbodovou stratou na Dinamo Minsk, ktoré má zápas k dobru.

Káder tímu je takmer výlučne zložený z domácich hráčov, výnimkou je lotyšský brankár Malinš, obrancovia Mladenovič (Srbsko), Chaduš (Rusko) a ukrajinský stredopoliar Jakovlev, ktorý v minulosti obliekal aj dres prešovského Tatrana. Jakovlev prišiel do Borisova len nedávno a cez víkend si odkrútil ligový debut, pri ktorom BATE remizoval na ihrisku FC Novopolock 1:1.

Borisov hráva svoje domáce zápasy na novopostavenom štadióne pre 13-tisíc divákov. Prvý zápas play-off Ligy majstrov odohrá 20. augusta o 20:45 na Pasienkoch, odvetu o týždeň neskôr v Borisove.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalový svet

Diskusia

Podobné články