Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Malec prestúpil, ide v šľapajách Saparu

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Tomáš Malec bude novou posilou nórskeho Rosenborgu Trondheim.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa slov generálneho manažéra AS Trenčín Róberta Rybníčka sa práve v týchto chvíľach finalizuje prestup či hosťovanie vysokého útočníka a najlepšieho strelca minulej sezóny slovenskej najvyššej súťaže do tejto škandinávskej krajiny.

Malec je momentálne na lekárskych testoch v nórskom klube a všetko je pred podpisom kontraktu. "Práve v týchto momentoch všetko finalizujeme. Ak všetko dobre skončí, Tomáš by sa mal stať novým hráčom Rosenborgu Trondheim. My to v Trenčíne vnímame ako pozitívny krok pre hráča i klub. Veríme, že by sa mohol čoskoro stať platným hráčom nielen pre Trondheim, ale aj slovenskú reprezentáciu," povedal pre TASR Rybníček.

Malec, ktorý v poslednom ročníku Corgoň ligy strelil 14 gólov a stal sa jej najlepším strelcom, sa strelecky presadil aj minulý štvrtok do siete účastníka anglickej Premier League Hull City, ktorý Trenčín vyradil v 3. predkole Európskej ligy UEFA po remíze 0:0 na Slovensku, resp. prehre Trenčanov 1:2 v Anglicku. Iba pred mesiacom predĺžil s AS zmluvu. "My sme sa pred mesiacom s Tomášom dohodli na predĺžení zmluvy. Mali sme ale dohodu, že v prípade zaujímavej ponuky mu nebudeme brániť v odchode," dodal Rybníček.

V Rosenborgu, ktorý je 22-násobným majstrom Nórska, už v minulosti úspešne pôsobil aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Sapara.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články