Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dušan Uhrin dostal od Plzne padáka

Český futbalový klub Viktoria Plzeň s okamžitou platnosťou odvolal trénera Dušana Uhrina mladšieho.
Zdroj: YouTube.com
Zdieľajte:

Ide o reakciu na vyradenie v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015, v ktorom Plzeň nestačila na rumunský Petrolul Ploješť. Po remíze 1:1 v Rumunsku "Viktorka" doma padla 1:4. V klube pôsobia aj slovenskí futbalisti Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Patrik Hrošovský, Martin Chrien a Marek Bakoš.

Vedenie klubu plánuje oznámiť meno Uhrinovho nástupcu v najbližších dňoch. Už skôr sa špekulovalo o trénerovi FK Senica Pavlovi Hapalovi, Lubošovi Kozlovi či Miroslavovi Koubkovi. "Rozhodujúca bola štvrtková odveta 3. predkola Európskej ligy. Zásadný pre nás bol fakt ukončenia nášho pôsobenia v tohtoročnom ročníku európskych pohárov, a aj spôsob, ako k nemu prišlo. Tréner mal dôveru, dostatok času aj všetky podmienky na prípravu na novú sezónu, v ktorej bol postup do skupiny EL jednoznačnou prioritou," citoval idnes.cz generálneho manažéra Západočechov Adolfa Šádeka.

Štyridsaťšesťročný Uhrin je prvým odvolaným trénerom v najvyššej českej súťaži v tejto sezóne. Už ho nezachránilo ani nedeľňajšie ligové víťazstvo 4:0 v Českých Budějoviciach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články