Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemeckým futbalistom roka sa stal brankár Neuer

Top
Víťazom ankety Futbalista roka v Nemecku, ktorú organizuje časopis Kicker, sa stal druhýkrát v histórii brankár Manuel Neuer. V trénerskej kategórii triumfoval podľa očakávania Joachim Löw, ktorý doviedol "Nationalelf" v Brazílii k titulu majstrov sveta.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár Nemecka a Bayernu Mníchov dostal v ankete 144 hlasov, druhý skončil stredopoliar Dortmundu Marco Reus (135) a tretie miesto obsadil so 105 bodmi útočník Bayernu Thomas Müller.

Neuer získal v uplynulej sezóne s Bayernom double za triumf v bundeslige i v Nemeckom pohári a bol jedným zo šiestich hráčov bavorského klubu na úspešných MS v Brazílii. Predtým triumfoval v ankete v roku 2011 ešte v službách Schalke 04 Gelsenkirchen. Prvých deväť miest v ankete obsadili hráči Bayernu a Dortmundu, až na 10. mieste skončil najlepší strelec histórie majstrovstiev sveta Miroslav Klose z Lazia Rím.

Trénerskú anketu ovládol Löw (248 hlasov), druhý skončil kormidelník Augsburgu Markus Weinzierl (152) a až tretí bol tréner Bayernu Pep Guardiola (89).

Najlepšou futbalistkou roka sa stala Alexandra Poppová z Wolfsburgu, v drese ktorého vyhrala Ligu majsteriek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články