Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina si odváža z Banskej Bystrice bod

V prvom zápase 5.kola fortuna ligy sa zrodila bez gólová remíza.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Dukla B. Bystrica - MŠK Žilina 0:0

Rozhodca Horváth, ŽK: Banovič - Hučko, Čmelík, 2160 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, De Vito, Banovič - Ľupták - Rejdovian, Wojnar (79. Dolný), Lipták, Šumský (75. Savič) - Peňaška, Střihavka (89. Šovčík)

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Škriniar - Pečovský - Jelič (65. Čmelík), Paur, Škvarka (77. Lupčo), Hučko, Mihalík (82. Letič) - William

Obe mužstvá mali rozdielnu štartovaciu čiaru, kým Žilinčania tróniaci na čele tabuľky ani raz neprehrali, Bystričania zasa doma ani raz nezvíťazili. Napriek tomu si Dukla sľubovala, že napodobní gólové hody z predchádzajúcej sezóny a konečne naplno diváka uspokojí. Po prvom polčase však nastali značné rozpaky. V 21. min Ľupták pohotovo v ideálnej streleckej pozícii namieril vedľa, a to bolo všetko, čo domáci vymysleli. Hostia vyžarovali zo seba značnú útočnú chuť a vypracovali si aj viac šancí. Tú najväčšiu spálil v 38. Jelič, keď sa pretlačil cez brániaceho hráča, no brankár Boroš jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vytlačil na roh. Borošovi mohli domáci ďakovať za nulové polčasové konto, v 8. min vyrazil slabšiu strelu Škvarku na roh, v 23. min mu zasa pomohla obrana po tom, čo Piačekovi zblokovala strelu a žilinský obranca sa neveriacky chytil za hlavu. Aj v 42. min si pýtal pokus Paura presnejšie zakončenie z otočky, lopta minula bránku a konštatovanie, že hostia boli v prvom polčase o štipku dôraznejší, sa len umocnilo.

Po zmene strán najväčší rozruch nastal v 59. min po nekompromisnej strele Vajdu do vlastného brvna. Žilinčania si vytvorili tlak, občas však pohrozila aj Dukla, ako Wojnar v 67. min, keď mu excelentne loptu vypichol v gólovej šanci Škriniar. Brankár Boroš sa zasa zaskvel o päť minút neskôr po strele Pečovského. Ku koncu sa pritvrdilo, niekedy aj zaiskrilo v úsilí strhnúť víťazstvo na svoju stranu, všetko sa však odohralo bez väčších príležitostí a nebezpečnejších náznakov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články